Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Τρίτο κρούσμα διεφθαρμένης νοοτροπίας με σφραγίδα Σταθάκη

Τρίτο συνεχόμενο κρούσμα νοοτροπίας πολιτικής διαφθοράς σημειώθηκε χτες με ήρωα τον υπουργό Γ Σταθάκη αυτή τη φορά, μετά τις αποκαλύψεις για τους μπαταχτσήδες βουλευτές και μετά τις αποκαλύψεις για την ελάφρυνση της εισφοράς αλληλεγγύης όλων των εν ενεργεία πολιτικών και των διοικήσεων στα ΝΠΔΔ.

Γράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης

Ο υπουργός Ενέργειας, που «ήρθε γα να τ’ αλλάξει όλα», όπως και οι σύντροφοί του, υπερασπίστηκε με επιχειρήματα Μαυρογιαλούρου ως «κανονική» τη μέχρι σήμερα φάμπρικα του δημοσίου «προάγομαι λίγες βδομάδες πριν πάρω σύνταξη, αρπάζω από το δημόσιο ταμείο διπλάσια και τριπλάσια λεφτά ως εφάπαξ και μεγαλώνω και τη σύνταξή μου χωρίς να έχω τα χρόνια της νέας θέσης»!

Και προχωρώντας ένα βήμα πιο βαθειά στη λάσπη χαρακτήρισε «φιλοσοφικό ζήτημα» κάθε συζήτηση για το αν αυτή η πρακτική είναι ηθική, χρήσιμη και επωφελής για τους πολίτες!

Ανοίγω παρένθεση για να επισημάνω εδώ ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή και παρά το σάλο που προκλήθηκε, κανένα κόμμα και κανένας δημόσιος παράγοντας δεν έχει κάνει καμιά κίνηση είτε προς τη Βουλή, είτε παραιτούμενος της ευεργεσίας, για να ανατραπεί η διάταξη- σκάνδαλο που ελαφραίνει τα πολιτικά, αυτοδιοικητικά, διοικητικά στελέχη από την εισφορά αλληλεγγύης!

Για να αποδειχτεί ότι το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι ΕΝΑ, ΕΝΙΑΙΟ και στην πράξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ. Κλείνει η παρένθεση.

Ο κ Σταθάκης, λοιπόν, μιλώντας χτες σε επιτροπή της Βουλής υπερασπίστηκε ως «κανονική» και αποδεκτή (!) την κίνηση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΣΦΑ (κοιτάξτε τους λογαριασμούς σας της ΔΕΗ για να δείτε τι είναι η ΔΕΣΦΑ) να προαγάγει τον εαυτό του, μέσω του εποπτικού συμβουλίου, από απλό διευθυντικό στέλεχος σε δυό βαθμίδες παραπάνω γενικό διευθυντή, και μετά από δυό βδομάδες να πάρει σύνταξη, κερδίζοντας έτσι 100.000 ευρώ παραπάνω εφάπαξ! Από την τσέπη μας!

Κατ αρχήν η νοοτροπία του κ Σταθάκη αποδεικνύει ότι, όπως και όλοι οι προκάτοχοί του υπουργοί, δεν δίνει δεκάρα για το πού και πώς ξοδεύονται τα χρήματα του ελληνικού λαού. Στα παλιά του τα παπούτσια. Ακολουθεί κατά πόδας τη διεφθαρμένη πεπατημένη.

Δεύτερον, η νοοτροπία του υπουργού αποδεικνύει ότι δεν έχει σκοπό να αλλάξει αυτός ή η κυβέρνηση την πιο πάνω αιμορραγική για την τσέπη των πολιτών πρακτική σε όλο το δημόσιο.

Τρίτον, η νοοτροπία του αποδεικνύει ότι δεν εμπνέεται από κανέναν κανόνα… ηθικού πλεονεκτήματος, αφού δεν βλέπει τίποτε αφύσικο στο να εισπράττει ένας δημόσιος λειτουργός από το δημόσιο ταμείο (την τσέπη των πολιτών) αμοιβές για τις οποίες δεν έχει δουλέψει, σε θέσεις στις οποίες δεν έχει θητεύσει και να εισπράττει συντάξεις για τις οποίες δεν έχει πληρώσει τις ανάλογες καταβολές!

Και εδώ ακριβώς είναι που ο υπουργός αποδεικνύει την παντελή έλλειψη κοινωνικής, πολιτικής και ηθικής ευαισθησίας. Γιατί, στην επιτροπή της Βουλής χτες υπερασπίστηκε το κόλπο του… συνταξιούχου πλέον γενικού διευθυντή και προέδρου της ΔΕΣΦΑ να αυξήσει το εφάπαξ κατά 100 χιλιάρικα και τη σύνταξή του, επικαλούμενος ότι «συμβαίνει κατά κανόνα σε οργανισμούς και οπουδήποτε αλλού. Δεν νομίζω ότι συντρέχει λόγος δεοντολογίας». Και υπερθεμάτισε, λέγοντας ότι «δεν είναι ατόπημα ότι από τμηματάρχης γίνομαι διευθυντής και συνταξιοδοτούμαι.

Είναι μια πρακτική»!

Τόσο απλά! Είναι μια πρακτική!

Και για να το «δέσει» επικαλέστηκε τις προαγωγές στο στρατό που συνοδεύουν τις αποστρατείες!

Εμείς θα περιμέναμε από έναν υπουργό που ήρθε με τους συντρόφους του «να τ’ αλλάξει όλα» να πιστεύει και να εφαρμόσει άλλα πράγματα. Και δεν θα το περιμέναμε από μια κυβέρνηση της αριστεράς ντε και καλά. Το απαιτούμε από κάθε κυβέρνηση. Επειδή αυτά τα τεχνάσματα και οι λαθροχειρίες στον δημόσιο κορβανά, που είναι τα λεφτά όλων μας, έχουν συμβάλει στο να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Γιατί δεν μπορεί να αμείβεται κάποιος από το δημόσιο ταμείο για δουλειά που δεν έχει παράσχει. Είναι ΑΠΑΤΗ.

Ούτε μπορεί να παίρνει σύνταξη για καταβολές που δεν έχει πληρώσει. Είναι ΑΠΑΤΗ.

Ούτε μπορεί να πληρώνεται για χρόνο που δεν έχει καλύψει. Είναι ΑΠΑΤΗ.

Αυτά τα τρία «δεν», είναι αυτονόητα. Δεν είναι διαπραγματεύσιμα! Είναι, όμως, από τα αυτονόητα που δεν είναι καν ζητούμενα ακόμα εδώ, στη Νότια Αλβανία. Και τα οποία θεωρούνται κεκτημένα (!) από ένα δημόσιο που έχει μάθει να ροκανίζει τη φορολογία των πολιτών και τα ξένα δάνεια για να ταΐζει τα διεφθαρμένα κόμματα. Γιατί, το παιχνίδι αυτό με τα λεφτά των πολιτών έχει διακομματική αποδοχή!

Ο κ Σταθάκης δεν έκανε τίποτε άλλο χτες από το να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά ότι αποτελεί κι αυτός και η κυβέρνηση κομμάτι αυτού του μεταπολιτευτικού διεφθαρμένου κομματικού τοπίου, που μας έφερε μέχρι εδώ και που συνεχίζει να κυβερνά.

Και δεν θα σταματήσει να κυβερνά αν δε βρεθούν οι δυνάμεις που θα συγκρουστούν μαζί του για να διαλύσουν όλη αυτή τη νοοτροπία της ρεμούλας και της περιφρόνησης της δουλειάς και των χρημάτων των πολιτών. Να συγκρουστούν με όποιο κόστος γι αυτές.

Επειδή, το σύστημα που μας έφερε εδώ και που εδώ και 7 χρόνια έχει στείλει στην ανεργία 2 εκατομ. πολίτες και άλλα 4 εκατομ. στη φτώχεια και τη χώρα στον τρίτο κόσμο θα αντισταθεί με όση βρώμα και λάσπη μπορεί να συγκεντρώσει και να εξαπολύσει σε όποιον το απειλήσει.

Και μόνο αποφασισμένοι ιδεολόγοι που πονάνε αληθινά τους πολίτες, το λαό, και σέβονται τον ιδρώτα τους και τα παιδιά τους μπορούν να το νικήσουν. Τα σημερινά μορφώματα έχουν πεθάνει. Απλώς δεν έχει βρεθεί ακόμα εκείνος που θα τα θάψει.

(Visited 1 times, 1 visits today)