Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Τροχαίο στη Βουλή: ΕΔΕ διέταξε ο Τασούλας – Στο «μικροσκόπιο» το βίντεο από το δυστύχημα

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους διέρρευσαν το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τη στιγμή του θανατηφόρου τροχαίου με θύμα τον 23χρονο Ιάσωνα.

Το εν λόγω βίντεο καταγράφει καρέ – καρέ το τροχαίο δυστύχημα και τη στιγμή της σύγκρουσης της μηχανής του 23χρονου Ιάσωνα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Βουλής, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή έξω από την Βουλή.

Όπως φαίνεται, το υπηρεσιασκό αυτοκίνητο της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη κινείται στην αριστερή λωρίδα, στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας. Στο ύψος της Ακαδημίας σταματάει, προκειμένου να στρίψει αριστερά και να μπει στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Παρόλο που η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχίζεται και ο σηματοδότης δεν έχει αλλάξει, ο οδηγός του αυτοκινήτου στρίβει, ώστε διασχίσει κάθετα τον δρόμο και να μπει στη Βουλή.

Μόλις ένα ταξί στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας σταματά, το παράνομα κινούμενο υπηρεσιακό όχημα κινείται προς την είσοδο της Βουλής. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, η μηχανή συγκρούεται με το πίσω δεξιά τμήμα του υπηρεσιακού, με τον οδηγό να εκτοξεύεται μέτρα μακριά.

Κατόπιν σχετικής εντολής του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, έχει επίσης διαταχθεί ΕΔΕ για τον τροχονόμο που ήταν μπροστά στο συμβάν και έδιωξε έναν από τους αυτόπτες μάρτυρες, απειλώντας τον ότι θα του κόψει πρόστιμο επειδή δεν φορούσε κράνος.

Μάλιστα, ο τροχονόμος μετακινήθηκε και από τη θέση του, σε υπηρεσία εκτός Τροχαίας.

Με στόχο να μην σημειωθεί άλλο τραγικό τροχαίο, όπως αυτό που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσωνα, έξω από τη Βουλή, Τροχαία και Περιφέρεια Αττικής εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο σημείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κλιμάκια της Τροχαίας και της Περιφέρειας Αττικής θα μεταβούν στο σημείο που συνέβη το τραγικό δυστύχημα για να εξετάσουν εάν μπορούν να ληφθούν μέτρα ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον νέο τροχαίο.

Μελετάται, η δυνατότητα τοποθέτησης αριστερόστροφου φωτεινού σηματοδότη ώστε να ρυθμίζεται με ασφάλεια η είσοδος στο κοινοβούλιο των αυτοκινήτων που κινούνται στο ρεύμα καθόδου προς την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής (ΥΑΒΕ) έχει απευθύνει κατά το παρελθόν τρία αιτήματα για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο συγκεκριμένο σημείο.

Το πρώτο αίτημα υποβλήθηκε το 2012 προς την Τροχαία η οποία με την σειρά της το διαβίβασε προς την Περιφέρεια Αττικής που απάντησε τότε αρνητικά. Το 2014 η ΥΑΒΕ επανέλαβε το αίτημα ωστόσο η Τροχαία απάντησε και πάλι αρνητικά αποστέλλοντας την παλαιότερη απόφαση της Περιφέρειας. Το καλοκαίρι του 2020 υπήρξε και τρίτο αίτημα προς την τροχαία, χωρίς -όπως αναφέρουν- οι ίδιες πηγές να υπάρξει απάντηση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε την Τετάρτη στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετέτρεψε το τροχαίο δυστύχημα σε πολιτικό ζήτημα και επικαλούμενος ανάρτηση του Έκτορα Κουφοντίνα που απευθύνεται διαδικτυακά στη Ντόρα Μπακογιάννη, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι «αφήνει να κατηγορούν την κ. Μπακογιάννη για δολοφόνο».

Για διχαστικό ντελίριο κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Είναι ντροπή να ανάγουν σε πολιτικό παράγοντα κάποιοι τον Δημήτρη Κουφοντίνα», είπε και κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να απαντήσει αν αντιλαμβάνεται τι εκστομίζει όταν επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκτόξευση των κρουσμάτων της πανδημίας. Σε ότι αφορά στο τροχαίο, ο κ. Βούτσης υποστήριξε πως κανείς δεν το έκανε πολιτικό θέμα και πως οι αρχές αποδίδουν τις ευθύνες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By