Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ για το «βραχιολάκι» στον Ν. Ρωμανό

«Δεν μπορώ να αλλάξω νόμο, λέω ότι θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική επιτήρηση, το βραχιολάκι και στο Ρωμανό εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις» τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης

athanasiou

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε στη Βουλή η συνεχιζόμενη απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού με τον υπουργό Δικαιοσύνης να αφήνει ανοιχτή μια χαραμάδα, λέγοντας ότι το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης, το γνωστό βραχιολάκι, θα μπορεί να εφαρμοστεί και στην περίπτωση του.

«Δεν μπορώ να αλλάξω νόμο, λέω ότι θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική επιτήρηση, το βραχιολάκι και στο Ρωμανό εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά και πάλι θέλει την κρίση του δικαστικού συμβουλίου», είπε, απορρίπτοντας την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και μιας ανεξάρτητης βουλευτού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε ότι η τροπολογία που φέρει προς ψήφιση δίνει στον νεαρό κρατούμενο, την δυνατότητα της εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων του, μέχρι να ρυθμιστεί το θέμα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ενώ ευχήθηκε για άλλη μια φορά να σταματήσει την απεργία πείνας.

«Να αντιληφθεί κι εκείνος ότι θέμα χρόνου να εφαρμοστεί το βραχιολάκι», είπε και τόνισε ότι κανείς δεν θέλει να διακινδυνέψει η ζωή κανενός, ιδιαίτερα ενός παιδιού. Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Αθανασίου επισπεύδονται, λόγω και της υπόθεσης Ρωμανού, οι διαδικασίες για την εφαρμογή του μέτρου με τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και η μια ανεξάρτητη που υπογράφουν την τροπολογία προτείνουν να μπορούν οι κρατούμενοι που έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, όπως ο Νίκος Ρωμανός, να μπορούν να παίρνουν εκπαιδευτική άδεια, είτε συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικό των φυλακών, είτε φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. «Εάν υπάρχει πραγματική βούληση, είναι επιβεβλημένο ο υπουργός να αποδεχθεί τις λύσεις που προτείνουμε», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι λίγο νωρίτερα είχαν κατατεθεί χωριστές απεργίες από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By