Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Τσακαλώτος: Αν είμαστε εκτός στόχων πρέπει να πάρουμε μέτρα

«Δεν προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε αλλά διαπραγματευτήκαμε πάνω σε αυτό που θεωρούμε μέρος της λύσης στη βάση των αρχών μας», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής αναφορικά με το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Από πού κι ως πού προκύπτει ότι είναι χειρότερη η συζήτηση μετά από αυτή την καθυστέρηση; Από πού προκύπτει ότι φταίμε εμείς γι” αυτή την καθυστέρηση; Δεν έχετε ακούσει για τη διαφωνία της Γερμανίας με το ΔΝΤ;

«Δεν έχετε καταλάβει ότι το ΔΝΤ δεν λέει τώρα πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% αλλά δέχεται το 3,5%;» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε επίσης:

Επιμένετε όπως λέει η Γεννηματά ότι φταίει η κυβέρνηση; Δε βλέπετε τι συμβαίνει στον κόσμο; Δεν αναφέρομαι στο Μητσοτάκη, που αν είχε τα νομοσχέδια που πέρασαν θα χρειαζόταν τρεις μήνες. Αλλά τι έλεγε το ΔΝΤ πριν από δυο μήνες; Να πάρετε καθαρά 2% νέα μέτρα. Το μόνο που ισχύει είναι ότι αν δε βγαίνουν οι στόχοι θα πάρουμε μέτρα. Αυτό όμως ισχύει για κάθε χώρα. Άρα από που προκύπτει ότι είναι χειρότερη η συζήτηση μετά την καθυστέρηση;

«Δεν μπορώ να σας πω ποια είναι η διαπραγματευτική μας θέση», είπε επίσης ο κ. Τσακαλώτος. «Αν θέλετε να ειρωνεύεστε κάποιον άλλο» συνέχισε, ισχυριζόμενος ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Γιάννης Στουρνάρας δεν ενημέρωνε την εθνική αντιπροσωπεία για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By