Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Τσακαλώτος: Η διαπραγμάτευση πρέπει να ολοκληρωθεί εντός εβδομάδας

Ο Γ. Σταθάκης ενημέρωσε ότι στην σημερινή συζήτηση παρουσιάστηκε η ελληνική πρόταση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια

tsakalotos-stathakis

Μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης με τους εκπροσώπους των θεσμών ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι μέσα στην εβδομάδα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ανέφερε ότι παρουσιάστηκε η ελληνική πρόταση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια, χωρίς, ωστόσο, να συζητηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, στόχος είναι τόσο η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, όσο και η στήριξη των κοινωνικών ομάδων που εμπλέκονται. Πρόσθεσε δε, ότι η παρούσα πρόταση είναι στο πνεύμα των αρχικών προτάσεων, «αλλά έχουν περάσει και τρεις μήνες διαπραγματεύσεων».

Αύριο θα υπάρξει μια ανασκόπηση των έως τώρα συζητήσεων– με τη συμπλήρωση του α΄ κύκλου των διαπραγματεύσεων- οι οποίες, πάντως, κατά τον υπουργό Οικονομικών, δεν έχουν εισέλθει στο μακροοικονομικό σκέλος τους (ρυθμός ανάπτυξης, πρωτογενές αποτέλεσμα).

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By