Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Τσακαλώτος προς Τσίπρα: Λαϊκίσαμε, το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης δεν έβγαινε

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ θα κατέβει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ

tsakalotos-euklidis

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκαθάρισε κατά την διάρκεια της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα κατέλθει στις εκλογές με το κόμμα.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των 53, ακουγόταν το τελευταίο διάστημα ότι το σκέπτεται σε ότι αφορά το αν θα βρίσκεται στις λίστες των εκλογών. Ωστόσο, ο ίδιος, πριν από λίγα λεπτά, από το βήμα της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε τέλος σε όλα αυτά α σενάρια.

«Θέλω να σας πω ότι μαζί με εσάς, μαζί με τον Αλέξη θα δώσουμε τη μάχη να πάμε μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Και συμπλήρωσε: «Παραμένουν σύντροφοι μας (όσοι έφυγαν όπως ο Αντρέας Καρίτζης) και αυτό πρέπει να το λέμε. Η δική μας κουλτούρα είναι πως φερόμαστε καλά σε ανθρώπους που δεν είναι στο κόμμα. Η κουλτούρα μας θα δοκιμαστεί από το πως μιλάμε. Με την προσπάθειά μας η Δημοκρατία να μην είναι άδειο χαρτί».

Ωστόσο, από ο κ. Τσακαλώτος, δεν παρέλειψε να πετάξει και τα «καρφιά» του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Επειδή έχουμε στην πλάτη μας μια ήττα, πρέπει να δούμε τι έγινε λάθος. Δεν φτιάξαμε δημοκρατικό κόμμα. Ηταν πλήγμα που δεν έγινε συνέδριο. Πρέπει να υπάρξουν έμπρακτες κινήσεις γι σημαίνει συλλογική ηγεσία», είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε: «Ο λαϊκισμός είναι επίσης κριτική για όλους μας.

Αν δεν είμαστε Αριστεροί που εμμένουμε σε λύσεις, δεν θα προχωρήσουμε πολύ. Μπορούμε να απομονώσουμε ένα κομμάτι του μνημονίου. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε σε κάθε έναν υπουργό. Συλλογικά να δώσουμε τις μάχες (πχ για τα κόκκινα δάνεια)».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By