Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Τσακαλώτος: Υπάρχει ανάγκη να κλείσει γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση

Mε τον πρέσβη της Ολλανδίας, Κάσπαρ Βέλντκαμπ και την πρέσβη της Βρετανίας, Κέιτ Σμιθ είχε επαφές το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών κατά τις συνομιλίες συζητήθηκαν η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και τονίστηκε η αναγκαιότητα της ταχείας ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Παράλληλα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συζήτησε με την πρέσβη της Βρετανίας τις προοπτικές υποστήριξης και ενίσχυσης των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών αλλά και η περαιτέρω έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων, αλλά επίσης και θέματα που άπτονται στις γενικότερες σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ.

Όσον αφορά την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρέσβη της Ολλανδίας, εκεί επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μία φορά, οι καλές διμερείς σχέσεις ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ολλανδία, όπως αυτές διαμορφώνονται τις τελευταίες ημέρες και τέλος, οι βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην χώρα την ερχόμενη Τετάρτη.

Να σημειωθεί, πως ως αυτή την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστο το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Απο την άλλη πλευρά, τέλος, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ τονίζει προς πάσα κατεύθυνση πως η Ελλάδα οφείλει να υπερβεί τον δημοσιονομικό στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5% του ΑΕΠ προκειμένου να γίνει εφικτή η εφαρμογή των αντισταθμιστικών μέτρων.

(Visited 1 times, 1 visits today)