Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Τσαβούσογλου: Οι Ευρωπαίοι «ταπεινώνουν» την Τουρκία

Τραβάει το σκοινί η Τουρκία με τις δηλώσεις του Μελβούτ  Τσαβούσογλου για ακόμη μία φορά

tsavousoglou

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι «ταπεινώνει» την Τουρκία, ενώ συνέδεσε για ακόμη μια φορά τον σεβασμό της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για το μεταναστευτικό από την απελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων εισόδου (βίζα) για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την Ένωση.

«Ο τουρκικός λαός είναι τραυματισμένος ψυχικά» μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και οι Ευρωπαίοι «μας ταπεινώνουν αντί να βοηθούν την Τουρκία», ανέφερε ο Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Bild, εκφράζοντας τη λύπη του για το πάγωμα των ενταξιακών συνομιλιών Ε.Ε.-Τουρκίας και των συζητήσεων για την εξαίρεση των Τούρκων υπηκόων από τις θεωρήσεις εισόδου.

Για τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, η Άγκυρα εργάσθηκε «όσο λίγες χώρες για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις ένταξης στην Ε.Ε.», αλλά λαμβάνει σε αντάλλαγμα «απειλές, προσβολές και έναν πλήρη αποκλεισμό» από την πλευρά των 28.«Αναρωτιέμαι: ποιο έγκλημα έχουμε διαπράξει; Γιατί τόση εχθρότητα;», σημείωσε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος την Τετάρτη είχε κατηγορήσει την Ε.Ε. ότι υποδαυλίζει τα αντιευρωπαϊκά συναισθήματα στην Τουρκία «ευνοώντας» τους αυτουργούς του πραξικοπήματος.

Σχετικά με το ενδεχόμενο η Τουρκία να αφήσει και πάλι από τον Οκτώβριο εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάσστες να βγουν στη θάλασσα για να φθάσουν στην Ευρώπη απάντησε: «Είναι σαφές: είτε εφαρμόζουμε όλοι τις συμφωνίες μαζί είτε τις όλοι τις βάζουμε στην άκρη».

(Visited 1 times, 1 visits today)