Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Τσαβούσογλου: Ανεύθυνος ο Νετανιάχου – Δεν μπορεί να αλλάξει το καθεστώς της Δυτικής Όχθης

Η Τουρκία επέκρινε σήμερα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ως «ανεύθυνο» μετά τη δήλωσή του ότι θα προσαρτήσει τους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αν κερδίσει τις εκλογές που διεξάγονται μεθαύριο Τρίτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Δυτική Όχθη, την οποία κατέλαβε το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967, είναι παλαιστινιακό έδαφος και η κατοχή του Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

«Η ανεύθυνη δήλωση του πρωθυπουργού Νετανιάχου προς άγραν ψήφων λίγο πριν από τις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό το γεγονός», έγραψε ο Τσαβούσογλου στο Twitter.Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Δυτική Όχθη, την οποία κατέλαβε το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967, είναι παλαιστινιακό έδαφος και η κατοχή του Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

«Η ανεύθυνη δήλωση του πρωθυπουργού Νετανιάχου προς άγραν ψήφων λίγο πριν από τις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό το γεγονός», έγραψε ο Τσαβούσογλου στο Twitter.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By