Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Τσαβούσογλου: Έχουμε πλατφόρμα και ξεκινάμε γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Τουρκία λάβει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει «τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα» του ψευδοκράτους – Συνάντηση αύριο με Κοτζιά στην Σμύρνη

Γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς όπως δήλωσε χώρα έχει ήδη αγοράσει πλατφόρμα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, ο Τσαβούσολγου επεσήμανε ότι η χώρα του έχει εμποδίσει γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Τώρα έχουμε πλατφόρμα και μπορούμε να ξεκινήσουμε τις γεωτρήσεις», είπε ο Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει συζητήσει το ζήτημα με τις εταιρείες γεωτρήσεων και την Ελλάδα. Στο σημείο εκείνο ανέφερε ακόμη ότι θα συναντηθεί αύριο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά στη Σμύρνη, με τον οποίο θα συζητήσουν για το Κυπριακό.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας συμπλήρωσε ότι η Τουρκία λάβει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει «τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα» του ψευδοκράτους, σύμφωνα με το Anadolu.

Πρόσθσε δε ότι η Τουρκία έχει οικονομική ζώνη στην ανατολική μεσόγειο.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώμα στις πηγές γύρω από την περιοχή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By