Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Τσαβούσογλου: Συνεχίζουμε τις επαφές με τη Ρωσία, δεν επιτύχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα

Για κάποια προσέγγιση στις συνομιλίες με τη Ρωσία για την επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας έκανε λόγο σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις χθεσινές απειλές της Άγκυρας να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι συνομιλίες δεν βρίσκονται ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο.

Σε δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο TRT Haber, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η Τουρκία και η Ρωσία θα εντείνουν τις συνομιλίες τους για την Ιντλίμπ τις επόμενες μέρες και πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται επίσης να συζητήσουν για το θέμα αυτό.

«Δώσαμε τις ιδέες μας στην Ρωσία και θα αυξήσουμε τις επαφές μας στο προσεχές μέλλον», σημείωσε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι «δεν επιτύχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, γι’αυτό πιθανόν θα γίνει συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους» Ερντογάν και Πούτιν.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι (διαδικασίες) του Σότσι και της Αστάνα έχουν πάψει να ισχύουν, αλλά μπορούμε να πούμε ότι έχουν ζημιωθεί. Τώρα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να σταματήσουμε το καθεστώς του (Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ) Άσαντ και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο πεδίο», δήλωσε επίσης ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στο δίκτυο TRT, υπογραμμίζοντας ότι οι επιθέσεις του συριακού καθεστώτος εμποδίζουν τις προσπάθειες για την εφαρμογή των συμφωνιών του Σότσι και της Αστάνα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι είναι «θέμα χρόνου» μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ για την απώθηση της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία επίθεσης των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, εξαιτίας της οποίας έχουν εκτοπιστεί σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, καθώς οι συνομιλίες με τη Μόσχα δεν έχουν καταλήξει σε κάποια λύση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By