Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Τσιάρας: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στέλνει ισχυρό μήνυμα στους επενδυτές

Ισχυρό θετικό μήνυμα στους επενδυτές στέλνει το νομοσχέδιο για τη σύσταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Το σχέδιο νόμου για τη σύσταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στέλνει ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι φιλική και ελκυστική χώρα για νέες επενδύσεις, καθώς παρέχει δυνατότητα επίλυσης δικαστικών διαφορών για υποθέσεις με έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα.

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν την περίοδο της πανδημίας, στην κατεύθυνση επιτάχυνσης των δικαστικών διαδικασιών, αναφέροντας ιδιαίτερα την ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική παραλαβή πιστοποιητικών από τις δικαστικές αρχές και την δρομολόγηση απόδοσης ψηφιακών υπογραφών σε δικαστές και δικηγόρους.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μόνιμης εφαρμογής της παράτασης του δικαστικού έτους λόγω κορονοϊού, απάντησε ότι οι έκτακτες ρυθμίσεις εν μέσω πανδημίας, θα αρθούν με την λήξη της κρίσης

Σχετικά με τις παρεμβάσεις στα δικαστικά μέγαρα, ώστε με την επαναλειτουργία τους να καλύπτουν τις ανάγκες της δημόσιας υγείας, αφού ανέφερε την μεγάλη προμήθεια υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας για το προσωπικό, τόνισε ότι εξασφαλίζονται οι πόροι για τις ανάγκες που θα προκύψουν από την επαναφορά της Δικαιοσύνης στην κανονικότητα.

Όσο για το σχετικό χρονοδιάγραμμα ο κ. Τσιάρας, τόνισε ότι αυτό θα το υπαγορεύσουν η εξέλιξη της πανδημίας και η αρμόδια ομάδα του κ. Τσόδρα. Πάντως δήλωσε αισιόδοξος ότι στο τέλος του μήνα θα μπορούμε να μιλάμε για τα πρώτα βήματα σταδιακής επανόδου στην κανονικότητα.

Τέλος ο υπουργός είπε ότι με την μαζική δημοσίευση αποφάσεων στην διάρκεια της καραντίνας, οι Έλληνες δικαστές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και βελτίωσαν τους δείκτες αποδοτικότητας της Δικαιοσύνης, κεκτημένο το οποίο πρέπει να διατηρήσουμε και μετά την κρίση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By