Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Τσίπουρο, μεζέ και… ISO

Η διεθνής πιστοποίηση των τσιπουράδικων του Βόλου είναι μια νέα προσπάθεια για την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού.

tsipouradikaΠιστοποίηση ISO θα διαθέτουν από δω και πέρα τα τσιπουράδικα του Βόλου, έπειτα από πρωτοβουλία της Ένωσης Εστίασης Νομού Μαγνησίας, με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού, αλλά και την προστασία της φήμης των ίδιων των τσιπουράδικων, που αποτελούν σημείο αναφοράς για κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Νομού Μαγνησίας Απόστολος Αθανασός, στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η προβολή των τσιπουράδικων και η ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης των πελατών προς τα καταστήματα.

«Με την πιστοποίηση επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος, καθώς οι πελάτες θα απολαμβάνουν μεζέδες που θα είναι παρασκευασμένοι υπό αυστηρές προϋποθέσεις (τουλάχιστον το 60% των υλικών θα προέρχεται από ντόπιους καλλιεργητές και η παρασκευή τους θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο) και τσίπουρο που θα είναι και αυτό ελεγμένο για την ποιότητα και την γνησιότητα προέλευσης του» ανέφερε ο κ. Αθανασός.

Ο έλεγχος για τη διαδικασία της πιστοποίησης θα πραγματοποιείται από ειδικό χημικό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται η Ένωση και το κόστος της όλης διαδικασίας, για το πρώτο έτος, θα το αναλάβει η Ένωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By