Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Τσίπρας: «Αυτή τη φορά είμαστε πιο έμπειροι, πιο σοφοί, πιο προσγειωμένοι»

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Καισαριανή

tsiprass

Με όρους αναμέτρησης του αύριο με το χτες περιέγραψε την εκλογική μάχη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην Καισαριανή, από όπου έθεσε το δίλημμα των εκλογών, διερωτώμενος εάν οι πολίτες θα επιτρέψουν να γίνει πράξη το «σχέδιο της αριστερής παρένθεσης» ανοίγοντας το δρόμο για μία «αντιδραστική παλινόρθωση» όπως δήλωσε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ και τη «συμμαχία του Ναι σε Όλα», όπως είπε, ότι είναι ένοχοι για το σημερινό δράμα των νέων, των άνεργων, των φτωχών, των απελπισμένων, καθώς και ότι είναι «οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των μνημονίων».

Υποστήριξε δε ότι οι δυνάμεις αυτές επιδιώκουν την «αντιδραστική παλινόρθωση» και αναρωτήθηκε εάν «θα τους αφήσουμε να κάνουν πράξη το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης σε Ελλάδα και Ευρώπη;»

«Υπάρχει κανείς Έλληνας που να πιστεύει ότι αν έμενε στη διακυβέρνηση ο κ. Σαμαράς ή αν ήταν στη θέση μου ο κ. Μεϊμαράκης, θα έφερνε καλύτερη συμφωνία;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι εκείνη που έφερε η κυβέρνησή του είναι «δέκα φορές καλύτερη από εκείνη που οι ίδιοι θα έφερναν».

Σε κάθε περίπτωση, στις 20 Σεπτεμβρίου ο ελληνικός λαός, όπως τόνισε, θα κρίνει «τη στάση της ΝΔ και των συμμάχων της, όπως και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του».

«Θα κρίνει επίσης τη στάση εκείνων που αποφάσισαν την ανατροπή της κυβέρνησης από τα μέσα, αγνοώντας τις συνέπειες για τους εργαζόμενους και τη χώρα, εν ονόματι μιας ανιστόρητης συνέπειας. Θα κριθούμε και πρέπει να κριθούμε αυστηρά όλοι» υπογράμμισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το βασικό, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ερώτημα των εκλογών, εάν «μπορούμε να εμπιστευτούμε για το αύριο τους αντιπροσώπους του χτες;» ή εάν πρέπει στην κάλπη «να ξεμπερδέψουμε μια και καλή μαζί του».

«Αυτή τη φορά είμαστε και πιο έμπειροι, πιο σοφοί, πιο προσγειωμένοι. Δεν ματώσαμε άδικα τους τελευταίους μήνες. Αντιμετωπίσαμε τον Γολιάθ μέσα κι έξω από την Ελλάδα. Τον μάθαμε καλύτερα. Κατανοήσαμε ότι είναι ισχυρός, αλλά όχι πανίσχυρος» είπε.

«Δεν πήγε χαμένο ούτε το δικό σας Όχι, ούτε η μάχη της διαπραγμάτευσης. Δεν πήγαν χαμένοι όμως ούτε οι μήνες της διακυβέρνησής μας. Δώσαμε δείγματα γραφής μιας άλλης πολιτικής, ενός άλλου ήθους, μιας άλλης νοοτροπίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησής του «τροχιοδεικτικές βολές για όσα πρέπει να γίνουν και θέλουμε να γίνουν».

«Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι μια ιστορική ευκαιρία για τη χώρα, για την Ευρώπη, για την αριστερά» τόνισε ο κ. Τσίπρας και καταλήγοντας ρώτησε, αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους: «Θα τους αφήσουμε να κάνουν πράξη το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης σε Ελλάδα και Ευρώπη;»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By