Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Τσίπρας: Άμεση παρέμβαση στην υπόθεση Ρωμανού

Καλεί την κυβέρνηση να μην πυροδοτεί την ένταση

ÁËÅÎÇÓ ÔÓÉÐÑÁÓ 3ï ÖÅÓÔÉÂÁË ÍÅÏËÁÉÁ ÓÕÑÉÆÁ ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÐÑÏÅÄÑÏÓ

«Στόχος ενός σύγχρονου και δημοκρατικού σωφρονιστικού συστήματος δεν μπορεί να είναι η εκδικητικότητα και η πυγμή απέναντι στους κρατούμενους, αλλά η κοινωνική επανένταξη, αναφαίρετο σκέλος της οποίας είναι ο σεβασμός του δικαιώματος στην εκπαίδευση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με την υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε άμεση παρέμβαση της πολιτείας στην επίλυση του προβλήματος και τάχθηκε κατά της πυροδότησης έντασης που «καλλιεργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και ανασφάλειας».

Μάλιστα, σε δήλωσε του ανέφερε πως αυτό να γίνει σαφές «στους εμπλεκόμενους υπουργούς», σε ένα κράτος δικαίου η διακινδύνευση της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να μπαίνει στη ζυγαριά με οποιουδήποτε είδους πολιτικές σταθμίσεις.

Αναφερόμενος στην κατάσταση του Νίκου Ρωμανού σχολίασε ότι «η απεργία πείνας δεν αποτελεί υπόθεση απλώς δική του και των οικείων του, αλλά αφορά το σύνολο της κοινωνίας, σε μια περίοδο όπου η δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες πλήττονται συστηματικά για όλους και όλες».

«Αναδεικνύει, ταυτόχρονα, και το κεντρικό ζήτημα των συνθηκών κράτησης και των δικαιωμάτων των κρατουμένων, που διαβιούν υπό συνθήκες καταρράκωσης της αξιοπρέπειας και της ανθρώπινης υπόστασής τους. Το μεγαλείο, όμως, της δημοκρατίας είναι ακριβώς ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων, ανεξαρτήτως πολιτικής ή άλλης ταυτότητας. Και όλα τούτα δεν είναι παρά οι ιδρυτικές αρχές των σύγχρονων δημοκρατικών κοινωνιών, τα θεμέλια πάνω στα οποία οφείλει να στηρίζεται κάθε κράτος που σέβεται την δημοκρατία» τόνισε ο ίδιος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By