Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Τσίπρας: Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του Περάματος

Δεν υπάρχουν στο χάρτη ξεχασμένες συνοικίες και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες η επιλογή είναι να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους

tsipras-alexis-pri maximou

Δεν υπάρχουν ξεχασμένες περιοχές, πάντα υπάρχουν τρόποι να στηρίξεις τους πιο αδύναμους δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Πέραμα και ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του δήμου.

Ο πρωθυπουργός παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα σε ιδιώτες και εταιρείες με υψηλή κοινωνική ευθύνη να συμπορευθούν στην προσπάθεια.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό δεν υπάρχουν στο χάρτη ξεχασμένες συνοικίες και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες η επιλογή είναι να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους.

Τόνισε ότι η αρχή για την ενίσχυση του δήμου έγινε με την εξαίρεση της περιοχής των λιπασμάτων στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Προανήγγειλε αλλαγή του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων για την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζόμενων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στην ένταξη των βαρέων και ανθιυγιεινών.

Η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε είναι:

  • Πιλοτικό πρόγραμμα για 17 δήμους με μεγάλους δείκτες με μακροχρόνια ανεργία. Το πρόγραμμα εκτίμησε ότι θα ενισχύσει σημαντικά το Πέραμα.
  • Ζεστό γεύμα για όλα τα παιδιά του Περάματος. Είναι μία παρέμβαση.
  • Δεν μπορούν να υπάρχουν γκέτο, το Άνω Πέραμα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις άλλες περιοχές. Διάνοιξη δρόμων και έργα υποδομής για να μην υπάρχουν αποκλεισμοί.
  • Το κολυμβητήριο θα ανοίξει μετά από παρεμβάσεις στη νεολαία της περιοχής.

«Είναι μία περιοχή της Αθήνας που συνυπάρχει με την έννοια του αποκλεισμού. Παρά την κρίση μπορούμε να δώσουμε ενδιαφέρον και προστασία στους πιο αδύναμους. Δεν θα αφήσουμε τους κατοίκους στη Χρυσή Αυγή» διεμήνυσε.

«Ασκούμε πίεση για την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και εκτίμησε ότι κάποια στιγμή θα αποδώσει. Τόνισε ότι πρέπει να επιλέγονται τα ναυπηγεία για την επισκευή των πλοίων, ειδικά των υπό ελληνική σημαία.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, ενώ συνοδεύεται από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, το υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα,τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό για το ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By