Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Τσίπρας: Η απλή αναλογική είναι κορυφαία επιλογή ρήξης με το παρελθόν

Η ψήφος στα 17 αποτελεί κίνητρο για τους νέους.

TSIPRAS

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη βουλή για τον εκλογικό νόμο είπε: «Σημαντική ημέρα η σημερινή γιατί πρώτη φορά εκλογικός νόμος κατατίθεται με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και βρίσκεται πέρα από σκοπιμότητες που η κυβερνητική πλειοψηφία προσδοκά».

Για την ψήφο στα 17 ανέφερε: «Η ψήφος στα 17 αποτελεί κίνητρο για τους νέους και τις νέες να μην ενδώσουν στην αποπολιτικοποίηση, αλλά να βγουν μπροστά παίρνοντας την ζωή τους στα χέρια τους».

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη επισήμανε: «Κύριε Μητσοτάκη πώς προδικάζετε ότι θα βρείτε 200 ψήφους στην επόμενη Βουλη για να καταργήσετε τον εκλογικό νόμο; Θα συνεργαστείτε με την Χρυσή Αυγή;» και πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να οικοδομήσουμε μέλλον απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παρελθόντος, να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα».

Τέλος ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος πάλι στον αρχηγό της Αξιοματικής αντιπολίτευσης είπε: «Κύριε Μητσοτάκη εξαντλήσατε όλες τις προσπάθειες για να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Όταν μετά από μήνες προσπαθειών αποφασίσαμε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, υιοθετήσατε το αίτημα της διαπλοκής για εκλογές» και κατέληξε: «Να φύγουμε εμείς για να γλιτώσουν αυτοί. Να είστε βέβαιοι ότι ούτε εμείς θα φύγουμε, ούτε αυτοί θα γλιτώσουν. Θα είμαστε εδώ ως το 2019 και μετά το 2019 με την ψήφο του λαού. Η δίκη της Siemens θα γίνει και θα υπάρξει δικαστική απόφαση».

 

By