Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2020

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει – Ενδιαφέρεστε μόνο για τις θέσεις εξουσίας

«Δεν διστάζετε να κάνετε κακό στη χώρα», κατηγόρησε ο πρωθυπουργός τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι από τη μια μας λέτε ότι καθυστερούμε ενώ ξέρετε ότι το ΔΝΤ ζητά αναίτια προληπτικά μέτρα 2% του ΑΕΠ.

«Μας ζητάτε να τα δεχτούμε, αλλά δεν μιλάτε ανοικτά, πείτε το». Την ίδια στιγμή, λέτε ότι για να μείνουμε στην εξουσία κάνουμε τα πάντα. «Μονά ζυγά δικά σας, είναι θεμελιώδης αντίθεση», τόνισε.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αναπαράγει τις θέσεις ακραίων κύκλων. Τους διαψεύδει η πραγματικότητα γιατί σε 1,5 χρόνο κάναμε ότι δεν κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση να κάνει επί πέντε χρόνια. Η χώρα είναι σε ανάπτυξη, η ανεργία μειώθηκε και η χώρα αναβαθμίστηκε στη διεθνή σκηνή.

Απέναντι στους παραλογισμούς που ζητά το ΔΝΤ και ακολουθεί η ΝΔ ως ουρά, έχουμε καλύτερο σύμμαχο τους αριθμούς. Κανείς δεν μπορεί να παρακάμψει ότι έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης και πρωτογενές πλεόνασμα 2% έναντι στόχου 0,5%, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι δεν επιτρέπεται να χρεώνονται καθυστερήσεις στην κυβέρνηση.

Ρώτησε αν είναι αριστερή ιδεοληψία η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν ψάχνει πρόθυμους να ψηφίσουν τα μέτρα. Εμείς θέλουμε εθνική γραμμή για να αρνηθούμε άδικα μέτρα όχι για να τα περάσουμε, υπογράμμισε.

Η ΝΔ ενδιαφέρεται μόνο να γυρίσει σε θέσεις εξουσίας, τόνισε. Γι’ αυτό στελέχη της ΝΔ λένε ότι θα ψηφίσουν ότι τους ζητήσουν.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όταν χώρες με συντηρητικές κυβερνήσεις όπως η Ισπανία και η Κύπρος στηρίζουν τη θέση της χώρας η ΝΔ, δεν βρίσκει ούτε μια λέξη για να στηρίξει την Ελλάδα.

«Θα την πατήσετε όπως στην πρώτη αξιολόγηση», τόνισε, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών γιατί η Ευρώπη δεν αντέχει αχρείαστες κρίσεις, η οικονομία ανακάμπτει και η Ελλάδα δεν είναι μόνη.

Αυτά που ζητά το ΔΝΤ είναι πέρα και έξω από κάθε δημοκρατική και συνταγματική αξία, σημείωσε.

Οι κορώνες για Grexit
Μην χαλάτε το χρόνο με ξαναζεσταμένο φαγητό. Η κυβέρνηση απέδειξε, όταν οι αποφάσεις ήταν βαριές και δύσκολες, το αίσθημα ευθύνης της με μεγάλο κόστος, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Προσέξτε, μήπως από αγάπη στον γερμανό ΥΠΟΙΚ ταυτιστείτε με τις απόψεις και τα σχέδια του.

Το να ζητά κάποιος με πάθος εκλογές όταν δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση είναι απερισκεψία ή «χρήσιμη ηλιθιότητα», τόνισε. Δεν θα εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό στα χέρια των προθύμων.

Θα κλείσουμε την αξιολόγηση και θα κλείσουμε τον φαύλο κύκλο των μνημονιακών κυβερνήσεων. «Ο ελληνικός λαός θα τα κρίνει όλα στην ώρα του, το φθινόπωρο του 2019 που η χώρα θα είναι σε διαφορετική φάση», υπογράμμισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)