Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική

Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διαπλοκή και τη διαφθορά έστειλε από την Τρίπολη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση Novartis και τη στάση που έχουν κρατήσει οι βουλευτές της το τελευταίο διάστημα.

«Ας είναι σαφές σε όλους και προς όλες τις κατευθύνσεις. Η δική μας κυβέρνηση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική» τόνισε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Πάνω από όλα είναι το συμφέρον του λαού και της χώρας, το δημόσιο συμφέρον».

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι για την κυβέρνηση όλα όσα γίνονται νόμιμα δεν είναι αυτομάτως και ηθικά. Αναφερόμενος στην υπόθεση με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η Ράνια Αντωνοπούλου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ορισμένοι έχουν την ευθιξία και παραιτούνται για μερικές χιλιάδες ευρώ ενώ άλλοι για 23 δισ. «κάνουν τον Κινέζο».

«Ότι γίνεται νόμιμα, δεν είναι αυτομάτως και εγγεγραμμένο στις δικές μας αξίες. Κι ας μοιάζει για κάποιους άδικο, άλλοι να έχουν την ευθιξία και να παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι να κάνουν το Κινέζο για 23 δισ. γιατί τόσο κόστισε στο λαό το σκάνδαλο του φαρμάκου» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Ας είναι όμως. Αυτή η διαφορά καταδεικνύει στη πράξη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, για αυτό και ορθώς δεν είναι ίδια και τα κριτήρια με τα οποία κρίνει ο λαός μας».

Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα ότι «περνάμε οριστικά τη μεθόριο»: «Από την οικονομική και κοινωνική αιμορραγία στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην εύρωστη διαδικασία προόδου».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα δεν θα γυρίσει ξανά «σε καθεστώς Siemens, Novartis, θαλασσοδανείων, και σκανδάλων, δεν θα γυρίσουμε ποτέ εκεί πίσω».

«Πλησιάζει το οριστικό τέλος των προγραμμάτων»
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η μεταμνημονιακή Ελλάδα πλησιάζει, μετά το οριστικό τέλος των προγραμμάτων τον Αύγουστο.

«Το αύριο δεν πρόκειται να έρθει μόνο του μόνο με τη δουλειά, τη σύνεση, τη συναίνεση, την ενότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη μπορούμε να το κερδίσουμε» είπε ο ίδιος.

«Η κυβέρνηση προσπάθησε να στηρίξει την αγροτική παραγωγή»
Μιλώντας για τον πρωτογενή τομέα, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να στηρίξει την αγροτική παραγωγή, και ιδιαίτερα τους μικρούς και μεσαίους αγρότες.

Βασικοί στόχοι κυβέρνησης, όπως τόνισε ο ίδιος, είναι η βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα, η διαφάνεια και η συνέπεια στην καταβολή των ενισχύσεων, εξωστρέφεια, ανάπτυξη τεχνολογικά και περιβαλλοντικά προηγμένων τεχνολογιών, εξάλειψη των κακών πρακτικών.

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι στην ενίσχυση της εξωστρέφειας μπορούν να αξιοποιηθούν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που προβλέπουν ειδική ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού.

Όπως τόνισε προωθείται και η διαμόρφωση ενιαίου σήματος για τα ελληνικά προϊόντα αγροδιατροφής.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έργα και επενδύσεις προϋπολογισμού 235 εκατ. ευρώ, που με τη προσθήκη των 118 εκατ. του LEADER και των μικρών δημόσιων έργων φτάνουμε στα 353 εκατομμύρια.

Οι ανάγκες της περιφέρειας, όπως υπογράμμισε, έχουν καταγραφεί και ολοκληρώνεται η διαδικασία ιεράρχησής τους, αναφορικά με τα εγγειοβελτιωτικά έργα.

Για τις υποδομές
«Τα τελευταία δυόμιση χρόνια η κυβέρνηση υλοποίησε ό,τι δεν είχε γίνει σε μια δεκαετία και δρομολόγησε αναπτυξιακά έργα στρατηγικής σημασίας» είπε επίσης ο πρωθυπουργός, μιλώντας για τις υποδομές.

Μεταξύ άλλων στην πλήρη ολοκλήρωση των δύο μεγάλων οδικών αξόνων παραχώρησης: Αυτοκινητόδρομος «Μορέας», από την Κόρινθο στην Τρίπολη και την Καλαμάτα και τον κλάδο που πάει έως την Σπάρτη, καθώς και η Ολυμπία Οδός, από την Κόρινθο στην Πάτρα. Έργα με τελικό όφελος για το δημόσιο, και για τους δύο αυτοκινητόδρομους, 520 εκατ. ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By