Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Τσίπρας: Ιστορικής σημασίας η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου

«Η επίσκεψή σας είναι μία πολύ σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος και να δοθεί η δυνατότητα μίας νόμιμης οδού για αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν από τις εστίες τους και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη»

tsipras - papas2

Ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο, στη διάρκεια της κατ” ιδίαν συνάντησης που είχε με τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας.

«Η επίσκεψή σας είναι μία πολύ σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος και να δοθεί η δυνατότητα μίας νόμιμης οδού για αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν από τις εστίες τους και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη», είπε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε ακόμη ότι ο ελληνικός λαός και ειδικά οι πολίτες των νησιών, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και παρά το ότι υπέφεραν –όπως είπε- από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που του επέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι άλλοι, έδειξαν ανθρώπινο πρόσωπο και αλληλεγγύη.

Είμαι υπερήφανος γι’ αυτό, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι εταίροι μας και μάλιστα στο όνομα της χριστιανικής Ευρώπης ύψωναν τείχη και φράχτες για να εμποδίσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By