Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Τσίπρας: «Κοινό έδαφος στη διαπραγμάτευση με Ευρώπη»-Αιχμές σε ΔΝΤ

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, αφήνοντας αιχμές για το ΔΝΤ

Tsipras

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς , αφήνοντας εκ νέου αιχμές κατά του ΔΝΤ.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε την ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς.

Υπαινισσόμενος το Ταμείο, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, υπογραμμίζοντας ότι «απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού, και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές». «Η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο. Όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην τελευταία συμφωνία της 18ης Μαρτίου με την Άγκυρα, σημειώνοντας ότι «η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία, και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών είναι μια θετική εξέλιξη».

«Ωστόσο, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα» επισήμανε.

Σφοδρή επίθεση στο Tαμείο και τη στάση που τηρεί εξαπέλυσε στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Φραντζέσκος Κουτεντάκης.

Διαλλακτικότερος στο ασφαλιστικό εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ωστόσο διεμήνυσε στην Αθήνα ότι επείγουν οι μεταρρυθμίσεις και όχι η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει θέσει καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By