Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Τσίπρας: Μην τολμήσετε… Δεν συναινώ – [Βίντεο]

Οποιαδήποτε απόφαση ή συμφωνία δε θα έχει τη δική μας συναίνεση δε θα γίνει αποδεκτή από εμάς. Δε θα δεσμεύει το ΣΥΡΙΖΑ δε θα δεσμεύει τη κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας

tsipras-roloi

Ο Αλέξης Τσίπρας κάποτε είχε αρνηθεί στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρεου να δώσει συναίνεση και βγαίνοντας από το Μαξίμου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως: Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του με τις επιλογές του ενάμισι χρόνο τώρα έχουν οδηγήσει τη χώρα σε μια πρωτοφανή καταστροφή. Δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχθεί την αποτυχία, επιμένει σ’ αυτή την εγκληματική πολιτική, ψάχνει για συνένοχους και όχι για συναίνεση. Δεν μπορούμε να τη δώσουμε.Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Παπανδρέου είναι να φύγει. Αν μας ζητούν να ξεπουλήσουμε την Ακρόπολη, τότε το λόγο έχει ο ελληνικός λαός.

Παρόμοια ήταν και η στάση του όμως από το βήμα της Βουλής όταν απευθυνόμενος στη τότε κυβέρνηση του κ. Σαμαρά ανάμεσα στα πολλά που είπε ζήτησε από τη να μη προχωρήσει η κυβέρνηση «σε κρίσιμες κινήσεις, σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις και σε αποφάσεις που θα δεσμεύουν τα χέρια και των επόμενων κυβερνήσεων χωρίς στη συναίνεση του πρώτου κόμματος» και συνέχισε επαναλαμβάνοντας τα γνωστά του μυθεύματα λέγοντας πως:

«Τα λέω ξανά όχι για να τα ακουσέτε εσείς αλλά για να τα ακούσουν και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον. Οποιαδήποτε απόφαση ή συμφωνία δε θα έχει τη δική μας συναίνεση δε θα γίνει αποδεκτή από εμάς. Δε θα δεσμεύει το ΣΥΡΙΖΑ δε θα δεσμεύει τη κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας για την οποία ο λαός μας σύντομα θα δώσει ισχυρή εντολή με τη ψήφο του.

Και όπως γνωρίζεται, όπως έχουμε χιλιάδες φορές, το ξεκαθαριζω ακόμα μία φορά. Σε καμία συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη συνέχεια του μνημονιακού καθεστώτος, σε καμία συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη συνέχεια της λιτότητας με οποιοδήποτε επικοινωνιακό καμουφλάζ, εμείς δε πρόκειται να βάλουμε την υπογραφή μας. Τελεία, παράγραφος».

Και κάπως ο μικρός Αλέξης  που λέει και ο συγκυβερνήτης του έγινε πρωθυπουργός και τώρα ζητάει συναίνεση.

[video_embed][/video_embed]

 

(Visited 1 times, 1 visits today)