Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Τσίπρας: Ο βαρύς χειμώνας έφερε αυξημένους λογαριασμούς ΔΕΗ

Mέχρι το 2020 θα είναι μηδενική η συμμετοχή των καταναλωτών στα ΥΚΩ

Στον… βαρύ χειμώνα που είχαμε φέτος απέδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο κύριος Τσίπρας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά, αναφέρθηκε στους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που όπως είπε «όλοι μας είχαμε μια εμπειρία», αποδίδοντας το γεγονός στον «βαρύ χειμώνα», «βαρύτερο ενδεχομένως από τους προηγούμενους», όπως είπε χαρακτηριστικά. Αυτό, εξήγησε ο πρωθυπουργός, οδήγησε σε αύξηση της κατανάλωσης κατά 9% και σε αλλαγή της κλίμακας για τους καταναλωτές. Ο κύριος Τσίπρας υποσχέθηκε διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου και «άμεση αναδιάρθρωση των κλιμάκων για τους καταναλωτές αλλά και σε μείωση της συμμετοχής στα λεγόμενα ΥΚΩ, που μέχρι το 2020 θα μηδενιστούν».

Προτεραιότητα ο τομέας της ενέργειας

Μιλώντας για την ενέργεια, είπε πως «κατέχει περίοπτη θέση» είτε αφορά στις σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, αλλά και στις σχέσεις μας με την Ιταλία, την Τουρκία κλπ. Όσον αφορά στον άμεσο σχεδιασμό του υπουργείου, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς ο αγωγός ΤΑΠ που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία στην Ευρώπη, προχωρά η αναβάθμιση του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα αλλά και στην Αλεξανδρούπολη και επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου σε πολλά μέρη της χώρας.

Σε διπλωματικό επίπεδο, είπε ο κύριος Τσίπρας, προχωρούν έργα όπως ο αγωγός φυσικού αερίου East Med με το Ισραήλ, ο αγωγός Ελλάδας – Βουλγαρίας, ο κάθετος άξονας AGB, η ηλεκτρική διασύνδεση των δικτύων Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας, μέσω της Κρήτης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής και Κυκλάδων, «που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αλλάξουμε το ενεργειακό μείγμα και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχει η χώρα», όπως είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By