Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Τσίπρας: Ποιος θα κυβερνά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός, όχι οι δημοσκόποι

Το μήνυμα ότι «το πείραμα της μετα-δημοκρατίας απέτυχε» έστειλε από τον Πειραιά ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Πασαλιμάνι.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι μεγάλη του «χαρά και τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας το ιστορικό λιμάνι της χώρας. Εδώ στην πιο πολύ τραγουδισμένη πόλη της χώρας μας, την πόλη της εργατιάς, την πόλη της νιότης και των ναυτικών».

«Νομίζω ότι σήμερα εσείς εδώ, προχθές στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στο Αιγάλεω, στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Άρτα από παντού δίνουμε ένα μήνυμα: ότι το πείραμα της μετά-δημοκρατίας που θέλησαν κάποιοι να φτιάξουν στη χώρα μας, ένα πείραμα για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού και να ανακόψουν την ορμή τη λαϊκή που εκφράστηκε το 2015, το πείραμα σας απέτυχε και σας το λέμε εδώ από τον Πειραιά», τόνισε.

«Αντέξαμε στη φουρτούνα» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «ποιος θα κυβερνά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός, όχι οι δημοσκόποι. Δεν θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής».

«Την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός. Αυτός είναι που μας δίνει τη δύναμη για να μη λυγίζουμε στα δύσκολα, να συνεχίζουμε και να αντέχουμε. Αυτό κάναμε τα χρόνια της κρίσης και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια», συμπλήρωσε.

 

Ομιλία στον Πειραιά

Ο Πειραιάς είναι η ζωντανή λαϊκή ιστορία του τόπου μας. Είναι το μέρος της εργατιάς, των προσφύγων, των ναυτικών, των ποιητών της νιότης και του αγώνα. Εδώ είναι που συμβαδίζουν ο μόχθος και η αξιοπρέπεια και που οι άνθρωποι δε ζητούν ούτε σωτήρες, ούτε αφέντες.#ΣΥΡΙΖΑ #Πειραιάς #ΈχουμεΤηΔύναμη #Ευρωεκλογές #Ευρωεκλογές2019

Gepostet von Alexis Tsipras am Sonntag, 19. Mai 2019

Σχετικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τόνισε: «Εμείς, έντιμα και καθαρά καταθέτουμε τα πεπραγμένα μας. Τα όσα κάναμε σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες. Αλλά και όσα υλοποιήσαμε τους τελευταίους 9 μήνες.

Την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και την κατάργηση του υποκατώτατου. Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% στις χαμηλές περιουσίες και κατά 30% μεσοσταθμικά.

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τη στήριξη της ειδικής αγωγής με 4.500 προσλήψεις. Το επίδομα ενοικίου για 240.000 νοικοκυριά».

«Ο κ. Βέμπερ, ο φίλος του κ. Μητσοτάκη, μας το είπε καθαρά. Μας προειδοποίησε να μην τα ψηφίσουμε. Που σιγά μη γίνει αυτός ο Βαυαρός ανθέλληνας, πρόεδρος της Κομισιόν», είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι «τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των πολλών, αλλά και όσα δεσμευτήκαμε για το 2020, είναι γραμμένα πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Έχουμε πλέον τις βάσεις για να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής. Την απόφαση για το μέλλον της χώρας θα την πάρει ο ελληνικός λαός. Η ψήφος τον ελληνικού λαού θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε» συμπλήρωσε.

 

 

«Δεν ερχόμαστε να σας πούμε ότι ζούμε σε ένα παράδεισο» δήλωσε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως «ξέρουμε ότι και σήμερα πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βγάλαμε την οικονομία σε ξέφωτο και έχουμε τη δυνατότητα τις θυσίες του ελληνικού λαού να τις επιστρέψουμε τώρα στους πολλούς».

«Η Ελλάδα μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού βγήκε από τα μνημόνια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως «πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η 13η σύνταξη και η εγγύηση του εισοδήματος σας. Η ψήφος της Κυριακής είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία ανάταξης της χώρας».

«Ο λαός έχει καταλάβει ποιο είναι το σχέδιο του ενός και ποιο είναι το πρόγραμμα του άλλου, τους βλέπω τις τελευταίες μέρες λίγο ανήσυχους. Πού πήγαν δα εκείνα τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες που αγόρασαν και πληρώνουνε;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας:

«Πού πήγαν εκείνες οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν 15-17 μονάδες διαφορά. Πού πήγε εκείνος ο περίπατος για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι 17 μονάδες έγιναν 10, έγιναν 7, έγιναν 5,5 και τώρα λένε μια ψήφος».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις Αυγενάκη, σημείωσε πως «έχουν φτάσει σε σημείο να κάνουν δηλώσεις για αλλοίωση αποτελέσματος. Τρέχουν να μαζέψουν τις δημοσκοπήσεις τους όπως μαζεύουν τους πάγκους στη λαϊκή όταν πιάνει βροχή».

«Την άλλη Κυριακή θα πάρουν την αποφασιστική απάντηση από την μεγάλη πλειοψηφία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι γνωστό σε όλες και σε όλους ότι το παλιό πολιτικό σύστημα το παλιό κατεστημένο που χρεοκόπησε την πατρίδα μας από την πρώτη μέρα που ελληνικός λαός οδήγησε σε αυτή την μεγάλη νίκη σχεδίαζε την παλινόρθωση του» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στην αρχή σχεδίαζε την αποτυχία μας στις αξιολογήσεις, είχαν ταυτιστεί με τους πιο σκληρούς από τους δανειστές, έγραφαν στα tweet και στο facebook βάστα γερά Γερούν» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τη συσσώρευση δεκάδων μέσων ενημέρωσης στήριξης.

«Συσσωρεύοντας χρήμα, δύναμη και μέσα ενημέρωσης είχαν ένα σκοπό να στρέψουν το δικό μας όπλο εναντίον μας και το δικό μας όπλο δεν ήταν τίποτε άλλο από το λαϊκό κόσμο και επειδή ο Πειραιάς είναι η πόλη του λαϊκού κόσμου, πρώτα στον Πειραιά κάνουν αυτό το μεγάλο πείραμα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως στόχος ήταν να «δημιουργήσουν αμφιβολίες στο λαϊκό κόσμο για τις προθέσεις μας, την εντιμότητα μας, τους στόχους μας».

«Η σημερινή σας παρουσία εδώ αλλά και το ρεύμα νίκης που εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα φανερώνει ένα πράγμα. Δεν αρκεί να έχεις λεφτά και μέσα ενημέρωσης, πρέπει να έχεις και αφήγημα, πρέπει να έχεις και σχέδιο, πρέπει να έχεις και όραμα» είπε ο πρωθυπουργός.

«Τουλάχιστον να μην τρομάζεις τον ελληνικό λαό και όσο ο καιρός περνάει και ο λαός μας τους καταλαβαίνει τόσο αρχίζει και τρομάζει με την παρουσία τους, είτε του πραγματικού και φανερού αρχηγού είτε του κρυφού αρχηγού» τόνισε ακόμα και πρόσθεσε: «Όσο τους γυρνάει την πλάτη ο ελληνικός λαός τους πιάνει πανικός και μας πολεμούν με ακόμα περισσότερη λύσσα και με κάθε μέσο και κάθε τρόπο».

«Χωρίς αρχές και όρια με ψέματα, απειλές, με λάσπη και προπαγάνδα και δεν κρατάνε τα προσχήματα ούτε την ψυχραιμία τους και βέβαια θέλω να τους πω κάτι μιας και είμαι εδώ στον Πειραιά» συμπλήρωσε αναφερόμενος στην επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση.

«Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι εικονική πραγματικότητα των μετρήσεων των στατιστικών των αναλύσεων και των δημοσκοπήσεων, νομίζουν ότι οι εκλογές είναι σαν τους αγώνες του στοιχήματος που αν τους πληρώσεις καλά τους στήνεις. Νομίζουν ότι μπορούν να φτιάξουν τη δική τους παράγκα της επικοινωνίας για να κερδίσουν τον αγώνα. Κάνουν μεγάλο λάθος» είπε ο πρωθυπουργός.

«Φανερός και κρυφός αρχηγός κάνουν ένα μεγάλο λάθος: Μπορεί να έχουνε χρήματα για να αγοράσουν δημάρχους, να αγοράσουν βουλευτές, να αγοράσουν εφημερίδες, να αγοράσουν δημοσιογράφους, μπορεί να έχουν χρήματα για να τα αγοράσουν όλα, ένα πράγμα όμως δεν μπορούν να αγοράσουν, την ψήφο και την κρίση του ελληνικού λαού», συμπλήρωσε.

 

 

 

«Ο Πειραιάς δεν θα γίνει υποχείριο και εργαλείο σκοτεινών κυκλωμάτων εκτός δημοκρατικού ελέγχου. Ο λαός θα πει το “άντε γεια” στους Βαρόνους της ολιγαρχίας» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By