Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Τσίπρας: «Στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης»

«Είναι η δύναμή μας»

sydagma - syllalhtirio

Συγκέντρωση στήριξης των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στο αποψινό έκτακτο Eurogroup, που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, πραγματοποιούν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, Έλληνες πολίτες, με κεντρικά συνθήματα «ανάσα αξιοπρέπειας», «δεν υποκύπτουμε, δεν εκβιαζόμαστε», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Παρά το τσουχτερό κρύο, χιλιάδες άνθρωποι, προερχόμενοι από κάθε γωνιά του λεκανοπέδιου, αλλά και από πόλεις πέριξ της Αθήνας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, που «ταξίδεψε» διαδικτυακά και βρήκε θερμούς αποδέκτες.

Με αναρτημένη στο Facebook φωτογραφία από τη συγκέντρωση των πολιτών στο Σύνταγμα και το μήνυμα «στις πόλεις της Ελλάδας & της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης. Είναι η δύναμή μας» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαιρετίζει από τις Βρυξέλλες την πρωτοβουλία των πολιτών.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έχουν οργανωθεί και είναι σε εξέλιξη και σε άλλες πόλεις τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου, της Γαλλίας, της Γερμανίας.

Στη Θεσσαλονίκη, παρά το ψύχος, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Λευκό Πύργο, κρατώντας πανό, με συνθήματα υποστήριξης των ελληνικών αιτημάτων. Ζήτησαν «απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα», αρκετοί κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κάποιοι σημαίες κρατών της Ε.Ε. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η γ΄αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

Εκατοντάδες πολίτες με πρόσκληση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, συγκεντρώθηκαν στις 6.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στα Περιβολάκια της Κορίνθου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις-πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, δηλώνοντας εμπράκτως τη στήριξή τους στην κυβέρνηση.

Με σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν φοβόμαστε», άτομα κάθε ηλικίας αψήφησαν το τσουχτερό κρύο, μιας και το θερμόμετρο έδειχνε -2 βαθμούς στο κέντρο της Τρίπολης και συμμετείχαν στη συγκέντρωση υποστήριξης των προσπαθειών της κυβέρνησης για το τέλος της σκληρής λιτότητας και τη διάσωση της χώρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By