Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Θρίαμβος το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το  δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Ο Αλέξης Τσίπρας , ανέφερε ότι το πρώτο συνέδριο Αριστερού κόμματος στην Ελλάδα, με το κόμμα αυτό να βρίσκεται στην κυβέρνηση, ενώ συμπλήρωσε ότι η Αριστερά αναλαμβάνει το ιστορικό καθήκον να βγάλει τη χώρα από την κρίση, με την κοινωνία όρθια.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται με ρεαλιστικό οδικό χάρτη για την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ στάθηκε στην ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών, σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμιστικές τομές που θα οικοδομούν σε ορίζοντα πενταετίας μια χώρα ισότητας, ελευθερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης» συμπλήρωσε.

Εν συνεχεία, επέμεινε ότι πρέπει να σταλεί «καθαρό μήνυμα ότι έχουμε πυξίδα και σχέδιο να νικήσουμε».

Επέμεινε, δε, ότι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις μεγάλες στιγμές των αγώνων του λαού μας, ενώ το χαρακτήρισε «αποστομωτική απάντηση» στις κλειστές τράπεζες και στην επιβολή των capital controls.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί σχέδιο, αν και παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ασκήσει κριτική στην ένταξη της χώρας στην οικονομική και νομισματική ένωση.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By