Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Τσιτσιπάς: «Lockdown για ένα χρόνο για το καλό του πλανήτη»

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης και ετοιμάζεται για το Ρολάν Γκαρός (αν τελικά διεξαχθεί), μιλώντας στο Eurosport, αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού βρίσκοντας το θετικό του πράγματος.

«Πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να μας βάλουν σε καραντίνα για ένα χρόνο. Θα είναι καλό για τη φύση και τον πλανήτη» δήλωσε ο Τσιτσιπάς και συμπλήρωσε:

«Νομίζω ότι θα είναι πολύ ευεργετικό για το περιβάλλον. Η ζωή περνά τόσο γρήγορα και δεν έχεις ποτέ το χρόνο να τον περάσεις με την οικογένειά σου και να συνδεθείς ακόμα περισσότερο. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε. Εμένα με πηγαίνει πίσω στα παιδικά μου χρόνια όταν δεν χρειαζόταν να ταξιδεύω πολύ».

Όσον αφορά στο τένις, με την επιστροφή στους αγώνες να μην είναι προγραμματισμένη πριν από τον Αύγουστο, ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στη δυσκολία να προπονείται δίχως να έχει στόχο.

«Προπονούμαι κάθε μέρα, όχι φυσικά στο 100% αλλά την ίδια στιγμή θέλω να βελτιώνομαι. Αυτή η διαδικασία είναι περίεργη γιατί δε γνωρίζεις πόσο χρόνο έχεις μπροστά σου μέχρι να επιστρέψεις στην κανονικότητα. Αυτήν την περίοδο, το πηγαίνω πιο χαλαρά στις προπονήσεις, δεν πιέζω τον εαυτό μου να φτάνει στα άκρα αλλά δεν ξεκουράζουμε. Είναι μια καλή αντίθεση μεταξύ των δυο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By