Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Τσουκάτος στον εισαγγελέα: Ο Σημίτης δεν είχε σχέση με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Κατάθεση στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση έδωσε σήμερα ο πάλαι ποτέ στρατηγός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος, μετά τα όσα είχε αναφέρει στη δίκη της Siemens για χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ από εταιρείας ύψους 16 δισ. δρχ. κατά την προεκλογική περίοδο του 2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο κ. Τσουκάτος δεν κατονόμασε τις εταιρείες που χρηματοδοτούσαν τα κόμμα, επικαλούμενος, όπως είχε κάνει και στη δίκη της Siemens, κώδικα εχεμύθειας.

Παράλληλα, φέρεται να επανέλαβε πως ο τότε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Σημίτης, δεν είχε σχέση με τα οικονομικά του κόμματος. Κατά τις πληροφορίες, κατέθεσε μάλιστα στον εισαγγελέα πως από το σύνολο των 16 δισ. δρχ. που, όπως είχε υποστηρίξει, είχε λάβει το ΠΑΣΟΚ, τα 4,5 αποτελούσαν κρατική επιχορήγηση.

Ο κ. Τσουκάτος φέρεται ακόμη να ανέφερε στην κατάθεσή του πως τα χρήματα αυτά δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος και ειδικότερα για τη χρηματοδότη ετεροδημοτών, φυλλάδια του κλπ,

Επίσης, φέρεται να κατέθεσε πως από το 2008 στο πλαίσιο της έρευνας για τα μαύρα ταμεία της Siemens, είχε αναφέρει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για τις ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων χωρίς όμως ποτέ να ξεκινήσει κάποια έρευνα.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, μετά τα όσα είχε αναφέρει ο κ. Τσουκάτος κατά την απολογία του στη δίκη της Siemens.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By