Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

TUI: Στο Top 3 των προκρατήσεων του 2022 για τους Γερμανούς τουρίστες η Ελλάδα

Στο 9μηνο του 2021 οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία ήταν 2,2 εκατ., στο 1/5 επί του συνόλου

Με τον αριθμό των προ-κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2022 να αυξάνεται σταδιακά, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης καταγράφει τις τάσεις και τους προορισμούς που οδηγούν την κούρσα της επόμενης σεζόν.

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία της ΤUI Γερμανίας, η Ελλάδα, η Μαγιόρκα και η Τουρκία είναι οι τρεις προορισμοί της Μεσογείου που προηγούνται όσον αφορά τις κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι, ενώ έχουν αυξηθεί και τα ‘’πακέτα’’ που κλείνουν οι Γερμανοί για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων (βλ. ΗΠΑ, Δομινικανή Δημοκρατία, Μαλδίβες κ.α.) τα οποία παρεμπιπτόντως ήταν και αυτά που ‘’χτυπήθηκαν’’ ιδιαίτερα λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας διεθνώς.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του καλοκαιρινού προγράμματος του 2022 της TUI Γερμανίας, ο πρόεδρος της ομάδας διαχείρισης της εταιρείας, κ. Στέφαν Μπάουμερτ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το 2022 θα ανέλθει σε επίπεδα 2019 «και ότι θα βιώσουμε την επιστροφή της κανονικότητας το ερχόμενο καλοκαίρι».

Πέραν των προορισμών, στις τάσεις που καταγράφει η TUI Γερμανίας για την επόμενη σεζόν είναι οι πιο ακριβές επιλογές από πλευράς του ταξιδιωτικού κοινού σε ό,τι έχει να κάνει με τις κατηγορίες των ξενοδοχείων, τα δωμάτια και τις σουίτες που κλείνουν για τις διακοπές τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιτελείς της TUI Γερμανίας «βλέπουμε αυτήν τη στιγμή να γίνονται κρατήσεις πρώτα για τις σουίτες και τα δωμάτια με πισίνες. Οι ταξιδιώτες είναι έτοιμοι να ξοδέψουν έως και ¼ περισσότερο από όσα ξόδευαν μέχρι πρότινος (προ κορωνοϊού) στις διακοπές τους, έχοντας αλλάξει προτεραιότητες.».

Επιπλέον διαφαίνεται να μεγαλώνει και πάλι το ‘’παράθυρο’’ των κρατήσεων, όπου ως γνωστόν τις δύο τελευταίες σεζόν είναι πολύ μικρό και λόγω της πανδημίας, οι κρατήσεις γίνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Όπως διαπιστώνει η TUI ειδικά οι οικογένειες είναι αυτές που έχουν αρχίσει να κλείνουν νωρίτερα τις διακοπές τους για την σεζόν του 2022.

Οι Γερμανοί παραμένουν σταθερά η νούμερο 1 εθνικότητα εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας με το 1/5 περίπου των αφίξεων φέτος να προέρχονται από τη Γερμανία, με έναν αριθμό διπλάσιο σε σύγκριση με το 2020.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το εννεάμηνο του 2021, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 89% και διαμορφώθηκε σε 11,619 εκατ. ταξιδιώτες, και ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία παρουσίασε άνοδο κατά 100,6% και διαμορφώθηκε σε 2,213 εκατ. ταξιδιώτες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By