Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Twitter Alerts

Το Twitter ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία Twitter Alerts, με στόχο την έγκυρη πληροφόρηση από αξιόπιστους οργανισμούς σε έκτακτες καταστάσεις, φυσικές καταστροφές και όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε άλλο μέσο επικοινωνίας.

twitter

Ήδη το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο χρησιμοποιείται ούτως ή άλλως σε στιγμές κρίσεων για άμεση ενημέρωση, είχε παρουσιάσει πέρυσι το Lifeline , μία υπηρεσία ειδικά για τους Γιαπωνέζους χρήστες σε περιόδους κρίσης και έκτοτε δούλευε πάνω στη δημιουργία αντίστοιχου συστήματος παγκόσμιας εμβέλειας.

«Το Twitter Alerts είναι ένας νέος τρόπος για να λαμβάνετε έγκυρες και σημαντικές πληροφορίες όταν τις χρειάζεστε περισσότερο», αναφέρει το Twitter.

Οι χρήστες που θα εγγραφούν για να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό στο  Twitter Alerts, θα λαμβάνουν ειδοποίηση απευθείας στο τηλέφωνο τους όταν ο λογαριασμός θα επισημαίνει ένα tweet ως συναγερμό. Οι ειδοποιήσεις θα έρχονται με SMS και όσοι χρησιμοποιούν Twitter για iPhone ή Twitter για Android, θα λαμβάνουν επίσης μία  push notification εφόσον χρησιμοποιούν έκδοση 5.10 ή μεταγενέστερη και 4.1.6 ή μεταγενέστερη αντίστοιχα .

Στο timeline τα alerts θα ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα tweet, καθώς θα έχουν για σήμα ένα πορτοκαλί καμπανάκι. 

 

Για να λαμβάνετε αυτές τις προειδοποιήσεις, μπορείτε να πάτε στη διεύθυνση twitter.com/[username]/alerts, όπου στο όνομα χρήστη μπαίνει το όνομα του οργανισμού από τον οποίο επιθυμείτε να ενημερώνεστε. Δείτε για παράδειγμα τη σελίδα της FEMA twitter.com/FEMA/alerts .

Ήδη στην υπηρεσία συμμετέχει σημαντικός αριθμός οργανισμών από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Κορέα και το Twitter σχεδιάζει να επεκτείνει το σύστημα ώστε να περιλαμβάνει ενημερώσεις από όσο το δυνατόν περισσότερους δημόσιους φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: blog.twitter.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By