Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Twitter: Έχει 217 εκατ. ενεργούς χρήστες και έσοδα που ζαλίζουν

Τα διαφημιστικά έσοδα τετάρτου τριμήνου έφθασαν τα 1,41 δισεκατομμύρια δολάρια – Τα συνολικά έσοδα του τελευταίου περσινού τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 1,57 δισ. δολ.

Κατά 6 εκατομμύρια αυξήθηκαν οι χρήστες του Twitter μέσα σε τρεις μήνες ενώ στο τέλος του τετάρτου τριμήνου του 2021 η δημοφιλής πλατφόρμα είχε 217 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες, κατά 13% αυξημένους σε σχέση με το προηγούμενο τρίτο τρίμηνο, όταν ήταν 211 εκατομμύρια.

Τα διαφημιστικά έσοδα τετάρτου τριμήνου έφθασαν τα 1,41 δισεκατομμύρια δολάρια, κατά 22% αυξημένα σε σχέση με πριν από έναν χρόνο. Τα συνολικά έσοδα του τελευταίου περυσινού τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 1,57 δισ. δολ.

Πάντως, τόσο η αύξηση των χρηστών όσο και τα διαφημιστικά έσοδα δ’ τριμήνου θεωρήθηκαν κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών της Γουόλ Στριτ.

Ο μάλλον υπερβολικά φιλόδοξος στόχος της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης είναι να φθάσει τα 315 εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες και τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσια διαφημιστικά έσοδα έως το τέλος του 2023.

Το Twitter, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, ευελπιστεί ότι φέτος θα επιταχύνει τόσο τον ρυθμό αύξησης των χρηστών του σε όλον τον κόσμο όσο και των διαφημιστικών εσόδων του, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By