Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Τζανακόπουλος: Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεννόηση με τη Νέα Δημοκρατία

Μιλώντας στην «Πρώτη γραμμή» στο ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «εκλογές θα γίνουν το 2019» και είπε πως «η ΝΔ θέλει την πλήρη αποτυχία των διαπραγματεύσεων».

Κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών είπε πως «οι θέσεις του κ. Σόιμπλε είναι γνωστές από το 2010 και μετά» και εκτίμησε οτι υπάρχει μετατόπιση στο συσχετισμό δύναμης στην Ευρώπη, αναφέροντας ως παράδειγμα τη στάση της Ιταλίας και του κ. Ντάισελμπλουμ.

Στη συνέχεια, εξήγησε για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος πως «αφορούν την αλλαγή των κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά» και όπως είπε, «αυτό θα δημιουργήσει ένα καθαρό διάδρομο για τους επενδυτές, με προϋπόθεση την είσοδο της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».
Ερωτηθείς δε, πώς αυτό θα αποτυπωθεί στην κοινωνία ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «θα ειναι το πρώτο βήμα από την απαλλαγή από την επιτροπεία».

«Μπορούμε να συζητήσουμε πάνω σε προτάσεις – συνεννόηση με τη ΝΔ δεν υπάρχει»

Στη συνέχεια, ερωτηθείς αν υπάρχει η πρόθεση συνεννόησης με τα κόμματα με αφορμή την απομείωση του χρέους, ανέφερε: «Εμείς ακούμε αυτή την ιδέα, αλλά η ΝΔ λέει σκληρή λιτότητα που πρέπει να δοθεί ως αντάλλαγμα για τη μείωση των πλεονασμάτων», κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «αναμασά το παλιό αφήγημα του νεοφιλελευθερισμού». Στο σημείο αυτό, επεσήμανε πως «δεν υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις για συνεννόηση με τη ΝΔ, με άλλες δυνάμεις είμαστε ανοιχτοί εφόσον κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις να τις συζητήσουμε».

Όπως είπε, «όλο το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας να βγει στις αγορές ήταν μια φαντασιοπληξία. Γνωρίζουμε πολύ καλά οτι υπάρχουν προβλήματα, κάνουμε ότι μπορούμε με δεδομένους τους περιορισμούς».

«Η προσφυγική κρίση δεν ενδείκνυται για αλληλοκατηγορίες»

Μιλώντας τέλος για το προσφυγικό και για την κατάσταση στα νησιά, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για ένα παγκόσμιο πρόβλημα και είπε οτι «η αποσυμφόρηση των νησιών και η μεταφορά πληθυσμών στην ηπειρωτική χώρα σχετίζεται και με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας».
Οπως συμπλήρωσε «η προσφυγική κρίση δεν ενδείκνυται για να αρχίςουμε τις αλληλοκατηγορίες. Αν η συμφωνία πέσει, δεν θα έχει καμία σχέση με όσα έχουμε ζήσει μεχρι σήμερα» και επεσήμανε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου».

(Visited 1 times, 1 visits today)