Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Τζιτζικώστας: Το ΕΛΚ υιοθέτησε ομόφωνα τις θέσεις μας για προσφυγικό-μεταναστευτικό

Οι πάγιες ελληνικές θέσεις για το  μεταναστευτικό ζήτημα υιοθετούνται και αποτυπώνονται σε επίσημο κείμενο του ΕΛΚ και της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρώτη φορά

tsitsikostas.

Με την υιοθέτηση δήλωσης – απόφασης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) της Επιτροπής των Περιφερειών για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έκανε λόγο για μεγάλη εθνική επιτυχία, καθώς, όπως είπε, υιοθετήθηκαν ομόφωνα οι θέσεις που εξέφρασε για το πρόβλημα.

«Οι πάγιες ελληνικές θέσεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα υιοθετούνται και αποτυπώνονται σε επίσημο κείμενο του ΕΛΚ και της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρώτη φορά» είπε.

Διευκρίνισε ότι στα δέκα σημεία της δήλωσης – απόφασης του ΕΛΚ της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ περιλαμβάνονται τόσο ο αναλογικός επιμερισμός του προσφυγικού πληθυσμού σε όλη την ΕΕ όσο και η απευθείας χρηματοδότηση των περιφερειών και των δήμων από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού.

(Visited 1 times, 1 visits today)