Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Uber: Αφού έδιωξε 3.700 εργαζόμενους μέσω Zoom απολύει ξανά χιλιάδες

Σε χιλιάδες νέες απολύσεις αναμένεται να προχωρήσει η Uber λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόλυσης 3.700 εργαζομένων στην εταιρεία η οποία μάλιστα έγινε μέσω βιντεοκλήσης στο Zoom.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Business Insider οι απολύσεις θα ανακοινωθούν, σήμερα, Δευτέρα. Η ίδια πηγή κάνει λόγο για χιλιάδες εργαζόμενους που θα δουν την έξοδο εξαιτίας της πανδημίας.

Εκπρόσωπος της Uber δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει ισχυρή.

Η Uber απασχολεί 28.000 άτομα, τα 16.000 εκτός ΗΠΑ. Προ ημερών απολύθηκαν 3.700 μέσω τρίλεπτης βιντεοκλήσης. Η εταιρεία εξήγησε πως εξαιτίας της μείωσης στα δρομολόγια λόγω της καραντίνας που έχει επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν μπορεί πλέον να προσφέρει εργασία για πολλούς από τους υπαλλήλους της.

Στο οπτικοακουστικό υλικό του βίντεο που έστειλε η εταιρεία μέσω της εφαρμογής Zoom και το οποίο δημοσιοποίησε η εφημερίδα Daily Mail, η επικεφαλής της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών, Ρούφιν Σεβαλό, πληροφορεί τους περίπου 3.500 υπαλλήλους του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών και πρόσληψης εργαζομένων πως χάνουν τη δουλειά τους, εξαιτίας της «δύσκολης και ατυχούς πραγματικότητας».

«Αυτή τη στιγμή, η δραστηριότητα στις επιχειρήσεις μεταφορών έχει μειωθεί περισσότερο από το μισό, λόγω της COVID-19» δήλωσε η Σεβαλό.

«Ως αποτέλεσμα, σταματάμε 3.500 θέσεις εργασίας της πρώτης γραμμής στην υποστήριξη των πελατών, που σημαίνει περίπου το 14% του εργατικού δυναμικού της εφαρμογής» σημείωσε. «Επίσης ήθελα να μεταφέρω αυτά τα νέα αυτοπροσώπως» συμπλήρωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By