Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Uber Eats: Τα νέα drone κάνουν delivery!

Νέα δεδομένα φαίνεται να υπάρχουν για τη διανομή φαγητού και μάλιστα.. μέσω αέρα. Τη Δευτέρα, ο Eric Allison, επικεφαλής της Uber Elevate, αποκάλυψε ένα νέο σχέδιο drone, το Uber Eats.

Ειδικότερα, η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο μοντέλο drone δοκιμαστικά, όταν ξεκινήσει τη διανομή γευμάτων στο Σαν Ντιέγκο το επόμενο καλοκαίρι. Το νέο αυτό drone θα μπορεί να μεταφέρει το γεύμα δύο ατόμων και θα είναι εξοπλισμένο με έξι έλικες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο ιδανικός χρόνος «ταξιδιού» είναι οκτώ λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της φόρτωσης και εκφόρτωσης, και θα μπορεί να πραγματοποιήσει μόνο σχετικά μικρές διανομές.

Το σχέδιο της Uber είναι να μεταφέρει μέσω αέρος τα γεύματα από τα εστιατόρια σε μια προκαθορισμένη θέση, όπου ένας οδηγός της Uber θα τα παραλαμβάνει και θα πραγματοποιεί την τελευταία απόσταση της διαδρομής μέχρι τα χέρια του πελάτη.

Έχει εξεταστεί επίσης το ενδεχόμενο προσγείωσης των drones στις οροφές των αυτοκινήτων διανομής, όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία τον Ιούνιο, όταν παρουσίασε τα σχέδια δοκιμών για τα drones της.

Μέχρι στιγμής, η Uber Eats έχει πραγματοποιήσει ορισμένες δοκιμαστικές παραδόσεις από ένα κατάστημα McDonald’s που βρίσκεται κοντά στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο. Πρόκειται για μια πρώτη προσπάθεια, αλλά η Uber Eats δεν είναι η μόνη που αποπειράται να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της διανομής μέσω drone.

Σημειώνεται, τέλος, πως παρότι η Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ξεκινά να δίνει τις πρώτες άδειες για την πραγματοποίηση δοκιμών, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν προτού οι πτήσεις των drones για διανομές προϊόντων γίνουν πραγματικότητα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By