Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

«Uber» για τρακτέρ στην Ινδία

Trringo είναι το όνομα εφαρμογής που ανέπτυξε η ινδική εταιρεία κατασκευής αγροτικών οχημάτων Mahindra & Mahindra, η οποία επιτρέπει στους χρήστες- αγρότες που χρειάζονται τρακτέρ κατά καιρούς, αλλά δεν αντέχουν οικονομικά την αγορά και δεν θέλουν να νοικιάσουν με «συμβατικό» τρόπο- να αποκτήσουν εύκολα και γρήγορα ένα τρακτέρ, για όσο το χρειάζονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η διάθεση της εφαρμογής άρχισε τον Σεπτέμβριο στην επαρχία Καρνατάκα και σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε άλλες αγροτικές επαρχίες όπως η Γκουχαράτ, η Μαντχία Πραντές, η Μαχαράστρα και το Ραχασθάν.

Ο αγρότης μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να προσδιορίσει τι χρειάζεται και πότε, και η εταιρεία αποστέλλει το τρακτέρ και έναν οδηγό από ένα από 20 «hubs» στην Καρνατάκα.

Το μηχάνημα μπορεί να ανήκει στο ίδιο το Trringo ή σε κάποιον ιδιώτη που το διαθέτει για αυτόν τον σκοπό, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για να «κλείνει» ενοικιάσεις.

Αν και η ιδέα είναι αναμφίβολα καλή και πρωτότυπη ως έχει, υφίσταται το ζήτημα ότι μόνο το 9% της αγροτικής Ινδίας έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω φορητής συσκευής- οπότε η εταιρεία έχει στήσει call centers για αγρότες, ώστε να μπορούν να κανονίζουν ενοικιάσεις μέσω τηλεφώνου.

Οι περισσότεροι από τα 136 εκατ. αγρότες στην Ινδία κατέχουν μικρές εκτάσεις, οπότε η αγορά τρακτέρ θα αποτελούσε δύσκολη και μεγάλη επένδυση για αυτούς, ύψους που κυμαίνεται ανάμεσα στις 250.000 και το 1 εκατ. ρουπίες. Αντ” αυτού, η Trringo επιτρέπει ενοικιάσεις κόστους που φτάνει στις 400-700 ρουπίες ανά ώρα.

 naftemporiki.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)