Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

UEFA προς διαιτητές: «Τιμωρήστε τα σκληρά φάουλ, προστατέψετε το ποδόσφαιρο»

Οι σοβαροί τραυματισμοί ποδοσφαιριστών από σκληρά τάκλιν αντιπάλων έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και η UEFA εν όψει της επανέναρξης των Ευρωπαϊκών κυπέλλων έστειλε το δικό της μήνυμα στους διαιτητές

Αυστηρή υπενθύμιση προς τους διαιτητές που ετοιμάζονται να διευθύνουν αγώνες των Ευρωπαϊκών κυπέλλων, προκειμένου να προστατέψουν τους ποδοσφαιριστές από τα σκληρά φάουλ και κατ” επέκταση το ίδιο το άθλημα, έστειλέ μέσω του Πιερ Λουίτζι Κολίνα η UEFA.

«Δεν θέλουμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις όπου η καριέρα ενός παίκτη τίθεται σε αμφισβήτηση εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού που προκαλείται από ένα τάκλιν είτε αυτό είναι με πρόθεση, είτε είναι ακούσιο.Επίσης οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να σέβονται τους αντιπάλους τους και να δείξουν την ίδια θετική συμπεριφορά σε αυτούς που θα ήθελαν να λάβουν οι ίδιοι».

Υπενθυμίζομαι ότι το συγκεκριμένο ζήτημα (της σκληρής αγωνιστικής συμπεριφοράς που μένει ατιμώρητη) είχε έρθει στην επιφάνεια πριν από 10 ημέρες μετά τις διαμαρτυρίες του Πεπ Γκουαρδιόλα για τον τραυματισμό του Λιρόι Σανέ σε αγώνα Κυπέλλου της Μάντσεστερ Σίτι.

Η UEFA θέλει να προστατέψει τους «αρτίστες» του αθλήματος, αλλά παράλληλα απαίτησε από τους διαιτητές τη μηδενική ανοχή στις ομαδικές διαμαρτυρίες που λειτουργούν ως μέτρο πίεσης από την πλευρά των παικτών.

«Δεν είναι αποδεκτή μια τέτοια προσπάθεια εκφοβισμού, επηρεασμού των διαιτητών και αυτό δεν πρέπει να περνάει ως μήνυμα μέσα από τους αγώνες», τόνισε ο Κολίνα ζητώντας από τους διαιτητές να είναι πιο αυστηροί και σ” αυτό το θέμα.

By