Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Β. Κορέα: Συνεχίζει τις στρατιωτικές ασκήσεις εν μέσω κορωνοϊού ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε μία ακόμη στρατιωτική άσκηση, όπως ανέφεραν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ της χώρας, πριν από την πραγματοποίηση μιας συνεδρίασης του κοινοβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η άσκηση αυτή ήταν μικρής κλίμακας με τη συμμετοχή μονάδων του πεζικού που εκτέλεσαν βολές όλμων κατά ενός στόχου και ήταν η τελευταία μιας σειράς ασκήσεων που πραγματοποιήσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας μέσα στον τελευταίο μήνα.

Στις προηγούμενες ασκήσεις έγιναν εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς.

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν, παρά την εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19.

Η τελευταία στρατιωτική άσκηση πραγματοποιήθηκε «για την περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Βόρειας Κορέας», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες παγκοσμίως που δεν έχει αναφέρει επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19, ενώ υποστηρίζει ότι συνεχίζει τα διαγνωστικά τεστ και έχει θέσει σε καραντίνα περισσότερους από 500 ανθρώπους, ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ δήλωσε πως λαμβάνει «εβδομαδιαίες ενημερώσεις» από το βορειοκορεατικό υπουργείο Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι η Βόρεια Κορέα έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί διαγνωστικά τεστ για τους κορονοϊούς στο εθνικό εργαστήριο αναφοράς που διαθέτει στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.

«Από τις 2 Απριλίου, 709 άνθρωποι -11 ξένοι και 698 Βορειοκορεάτες- έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ για την COVID-19. Δεν υπάρχει κάποια αναφορά για περιστατικό COVID-19. Υπάρχουν 509 άνθρωποι που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Δύο από αυτούς είναι ξένοι και οι 507 Βορειοκορεάτες», δήλωσε ο Δρ. Έντουιν Σαλβαντόρ που είναι ο εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στον ΠΟΥ, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By