Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Β. Κορκίδης: Ο εμπορικός κόσμος είναι πιο αισιόδοξος για την επίτευξη μιας ασφαλούς λύσης

«Όταν διαπραγματεύεσαι, συνήθως κάτι παίρνεις από αυτά για τα οποία διαπραγματεύεσαι»

esee-sima-logotupo

Πιο αισιόδοξος για την επίτευξη μίας «ασφαλούς λύσης» είναι ο εμπορικός κόσμος, μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και των Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

«Οι εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση τουλάχιστον κατάφερε να αναπτύξει μια «σχέση εργασίας» με τα κράτη μέλη και να συνεργαστεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, για μια από κοινού αναζήτηση συμφωνίας εντός της Ευρωζώνης και προς αποφυγή μιας ‘μετωπικής’ ευρωπαϊκής σύγκρουσης, με δυσάρεστες επιπτώσεις», επισημαίνει ο κ. Κορκίδης.

«Τελικά, φαίνεται ότι όταν διαπραγματεύεσαι, συνήθως κάτι παίρνεις από αυτά για τα οποία διαπραγματεύεσαι», συνεχίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι μια πολιτική και τεχνική συμφωνία μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, μπορεί να αλλάξει άμεσα το κλίμα στην ελληνική αγορά.

Δηλώνει τέλος πως ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει την ανακοίνωση μιας τελικής και αμοιβαίας αποδεκτής συμφωνίας, με την ελπίδα ότι αυτή θα ταυτίζεται με τις προγραμματικές εξαγγελίες για στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By