Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Βαλαβάνη: Από φέτος το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ

Τροποποιήσεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων

balabani

Σε δύο σημαντικές εξαγγελίες προχώρησε πριν λίγο η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη διαβάζοντας τις δικές της προγραμματικές δηλώσεις από το βήμα της Βουλής.

Υποστήριξε ότι η νέα φορολογική κλίμακα που θα προβλέπει αφορολόγητο 12.000 ευρώ θα αφορά στα εισοδήματα του 2015 τα οποία θα δηλωθούν το 2016. Ακόμη, εξήγγειλε τροποποιήσεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων ώστε να ενταχθούν σε αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους οφειλέτες του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα καταργηθεί ο περιορισμός του ενός εκατομμυρίου ευρώ που προβλέπει η υφιστάμενη ρύθμιση. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αυτοί που οφείλουν μεγαλύτερα ποσά, θα μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους σε 100 δόσεις.

Σύμφωνα με την αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, θα προκαλέσει δημοσιονομικές απώλειες άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ οι οποίες θα αποκατασταθούν με τα μέτρα που θα ληφθούν για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Θα υπάρξει άμεση διόρθωση των αντικειμενικών αξιών, σημείωσε η κ. Βαλαβάνη υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί υποχρέωση μετά και τη σχετική απόφαση που έχει εκδώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από το βήμα της Βουλής, η κ. Βαλαβάνη διέψευσε τα σενάρια που φέρνουν το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο να χρησιμοποιείται ως μηχανισμός φορολόγησης του συνόλου της περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων και των καταθέσεων ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των 15.000 μικροομολογιούχων οι οποίοι υπέστησαν απώλειες από το «κούρεμα» που έγινε μέσω του PSI.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By