Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Βαλαβάνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει τα 7,5 δισ. ευρώ της 5ης δόσης

Νέα γραμμή για την οικονομική πολιτική της Κουμουνδούρου

balabani

Tη μη αποδοχή της 5ης δόσης και τελευταίας δόσης των 7,5 δισ. ευρώ  που σημαίνει και την ολοκλήρωση των Μνημονίων, παρουσίασε χθες το βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή «Απαντήσεις» του καναλιού «Ε» η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη.

Σε μονομαχία με τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο η κ. Βαλαβάνη, σε μια νέα γραμμή του κόμματος τόνισε πως «εμείς δεν θα συνεχίσουμε την πέμπτη αξιολόγηση» για να προσθέσει «θα ήταν αστείο να λέμε ότι θέλουμε να απεμπλακούμε από το μνημόνιο και να λέμε πως για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να περάσουμε και από άλλα τόσα μέτρα».

Σε ερώτηση του κ. Αρβανιτόπουλου για το αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την τελευταία δόση, η κυρία Βαλαβάνη επιβεβαιώσε για μια ακόμη φορά πως «έχουμε καταψηφίσει όλα τα μέτρα του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Γιατί να πάρουμε τα 7.5 δισ. ευρώ»;

Βέβαια, μια τέτοια στάση προβληματίζει καθώς μελλοντική κυβέρνηση θα πρέπει εντός του 2015 να βρει συνολικά περί τα 35 δισ. ευρώ 17 δισ. εκ των οποίων αφορούν στην κάλυψη των αναγκών της χώρας, περί τα 7,5 δισ. ευρώ που είναι η δόση που και άλλα 11,5 δισ. που είναι το… κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγη: protothema.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By