Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Βαλαβάνη: Ποτέ δε διαχειρίστηκα τα χρήματα της μητέρας μου

Οι απαντήσεις της πρώην υπουργού

balabani

Απαντήσεις γύρω από τις κατηγορίες που της προσάπτονται για ανάμειξή της στην ανάληψη απο τη μητέρα της μεγάλου χρηματικού ποσού λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών έδωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη.

Η κυρία Βαλαβάνη ανέφερε ότι το ακριβές ποσό ήταν 100.000 ευρώ και όχι 200.000 ευρώ, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό. Ακόμη διέψευσε κατηγορηματικά ότι πήρε τηλέφωνο η ίδια στο υποκατάστημα ενώ πρόσθεσε ότι αρχικά ζήτησε δια μέσου του λογιστή της 50.000 ευρώ αλλά έπρεπε να σπάσει μια προθεσμιακή κατάθεση.

Μάλιστα η πρώην υπουργός είπε ότι η ανάληψη των χρημάτων δεν πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25/6 αλλά 18/6 σε μια περίοδο που «πηγαίναμε για συμφωνία» με την κυβέρνηση να φτιάχνει την πρόταση των 46 σελίδων που την Δευτέρα που ακολούθησε συμφωνήθηκε από τους θεσμούς ότι είναι καλή βάση για συζήτηση.

Επιπλέον είπε πως όταν μίλησε με τη μητέρα της στο τηλέφωνο, την ρώτησε  γιατί σήκωσε τα χρήματα. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι αυτό το έκανε γιατί άκουγε στην τηλεόραση από πολιτικούς ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις.

Αναφερόμενη στη μητέρα της είπε ότι αν και ηλικιωμένη «τα έχει 400» και ανέφερε ότι έχει στην τράπεζα περισσότερα χρήματα από ο,τι η ίδια αλλά και ότι ήταν εκείνη που έσπαγε καταθέσεις και κινούσε λογαριασμούς δίχως την δική της συμμετοχή.

Παράλληλα ανέφερε ότι το 2005 διέσωσαν το οικογενειακό ξενοδοχείο που είχαν και που επί 10 χρόνια είχαν παλέψει να ξεχρεώσουν με αποτέλεσμα να πωληθεί, με την ίδια να λαμβάνει 32,5%, η αδελφή της 32,5% και η μητέρα της το 35%.

«Ουδέποτε ανακατεύτηκα με τη διαχείριση των χρημάτων της μάνας μου», είπε και πρόσθεσε ότι η μητέρα της έχει λογιστή που κάνει όλες τις κινήσεις ενώ πηγαίνει και στο γκισέ όπως όλοι οι συνταξιούχοι.

Τέλος αρνήθηκε ότι μετέφερε τα χρήματα υπάλληλος της τράπεζας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την τελευταία εβδομάδα μίλησε με τη μητέρα της τόσες φορές όσες δεν είχε μιλήσει από τη μέρα που υπουργοποιήθηκε.

(Visited 1 times, 1 visits today)