Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Βαλαβάνη στην ΚΕ: «Δεν με στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση με τα 200.000 ευρώ»

«Γιατί αφέθηκε η εκστρατεία στοχοποίησής μου;» διερωτήθηκε ενώπιον όλων η κ. Βαλαβάνη

balabani

Στην προσωπική της υπόθεση για το δημοσίευμα που ήθελε τη μητέρα της να έχει προβεί σε ανάληψη χρημάτων προτού επιβληθούν τα capital controls, αναφέρθηκε η Νάντια Βαλαβάνη από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως η ίδια είπε, «παραιτήθηκα από τη Δευτέρα που το πρωθυπουργικό αεροσκάφος επέστρεφε, πριν από την ερώτηση Αυγενάκη» και ανέφερε ότι δεν υπήρχε περίπτωση οποιοσδήποτε από την κυβέρνηση να ήξερε για capital controls πριν την Παρασκευή, που έκλεισαν οι τράπεζες. «Ενημερωθήκαμε όλοι όσοι έπρεπε το απόγευμα της Κυριακής που ακολούθησε» είπε και πρόσθεσε: «Αυτά είναι πασίγνωστα σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα iefimerida.gr και που την έδειχνε μαζί με τη μητέρα της, υπονοώντας ότι είχαν συναντηθεί εκείνες τις ημέρες -κάτι που έχει διαψεύσει- ζήτησε να κατέβει αμέσως, αλλά κοσμεί το διεθνή Τύπο παρόλα αυτά, όπως είπε.

Στη συνέχεια, αφήνοντας αιχμές κατά πάντων διερωτήθηκε «γιατί αφέθηκε η εκστρατεία στοχοποίησής μου; Γιατι αφέθηκε χωρίς δημόσιες παραβάσεις πέρα από την πρόεδρο της Βουλής και του Θ.Καρτερού και αφέθηκε να πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας;». Όπως τόνισε, απευθυνόμενη στα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, «με αφήσατε να τα βγάλω πέρα μόνη μου. Δεν πρόκειται να κάνω τώρα πίσω όταν στόχος είναι η σπίλωσή μου. Η αγωνιστική μου τιμή σπιλώνεται ανεπανόρθωτα».

Ανέφερε, δε, πως κάποιος της είπε ότι την έχουν στοχοποιήσει δυνάμεις, που δεν μπορεί να τα βάλει μαζί τους ένας άνθρωπος, χωρίς όμως να αναφέρει ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, σημείωσε ότι το να αναλάβει την ευθύνη -διερωτήθηκε ποια ευθύνη- ισοδυναμεί με κυριολεκτικό θάνατο.

Μίλησε επίσης για ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όπου αναφερόταν πως στο ΚΚΕ που υπήρχε πειθαρχία ήταν «διαμάντι», ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ, «που τα πράγματα είναι χύμα, μπαινοβγάζει χρήματα σε λογαριασμούς».

Μιλώντας για κείμενο στήριξής της από πολίτες του Ηρακλείου, είπε ότι δυσκολεύτηκε να δημοσιευτεί το κείμενο αυτό σε τοπικά μέσα της Κρήτης. Σε ό,τι αφορά σε ΜΜΕ της Αριστεράς με πανελλαδική εμβέλεια, είπε ότι δημοσιεύτηκε μόνο στις ιστοσελίδες Κόκκινο και left.gr, όχι όμως στις εφημερίδες Αυγή και Εφημερίδα των Συντακτών.

Η κυρία Βαλαβάνη ζήτησε δημόσια έκφραση στήριξης του κόμματός της. Υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για προσωπικό της πρόβλημα, αλλά για το δηλητηριώδες βάθος, όπως είπε, που ήδη σήμερα κατακτά την κοινωνία. «Το να είσαι ανένταχτος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολο. Σήμερα που είμαι μόνη μου, ζητώ τη δημόσια στήριξη όλων σας. Γιατί καλή είναι η κατ’ιδίαν στήριξη, αλλά δε φτάνει», είπε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By