Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Valentino Rossi: Επίσημα στους αγώνες αυτοκινήτου ο Γιατρός!

Ο Valentino Rossi, ο λαμπρότερος αστέρας στον αγωνιστικό κόσμο των δύο τροχών την τελευταία 20ετία, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του σε αγώνες αυτοκινήτου.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να αποσυρθεί επίσημα από την κορυφαία μορφή αγώνων ταχύτητας στους δύο τροχούς και ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Grand Prix, Valentino Rossi στρέφει το βλέμμα τους στους αγώνες αυτοκινήτου.

Η αγάπη του 42χρονου Ιταλού για τους αγώνες είναι δεδομένη, όπως και η ιδιαίτερη συμπάθεια που τρέφει για αγώνες με αυτοκίνητα κάθε μορφής. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που τον είδαμε να αγωνίζεται τόσο σε σιρκουί όσο και σε αγώνες ράλι, με τον «Γιατρό» να φτάνει στα μέσα της 10ετίας του ’00 ένα βήμα πριν την ανατροπή και την μετακόμιση του στο μαγικό κόσμο της Formula 1.

Για εκείνους που δεν θυμούνται, το 2004, στην περίοδο απόλυτης κυριαχρίας της Ferrari στην F1 αλλά και του Rossi στο MotoGP, o Ιταλός είχε παγματοποιήσει την πρώτη του δοκιμή με το μονοθέσιο του Michael Schumacher στο Fiorano «για πλάκα». Οι άνθρωποι της Scuderia είχαν μείνει τότε έκπληκτοι με την απόδοση του Rossi, ο οποίος γυρνούσε στην ιδιωτική πίστα της Ferrari πιο αργά αλλά εντυπωσιακά γρήγορα σε σχέση με τον τεράστιο Γερμανό…

Χωρίς να το μετανιώσει κανείς από τους δυο (ούτε η Ferrari ούτε ο Γιατρός), η αλλαγή καριέρας δεν έγινε ποτέ, ωστόσο ποτέ δεν έσβησε και η όρεξη του Rossi για τετρακίνητους αγώνες. Ο Ιταλός είχε δηλώσει άλλωστε το 2004, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι στην πραγματικότητα γεννήθηκε οδηγός αγώνων αυτοκινήτου.

Μεταφερόμενοι στο παρόν, ο Rossi κάνει και αυτό το όνειρο του πραγματικότητα αφού το 2022 θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα αντοχής GT World Challenge Europe με την ομάδα WRT. Μάλιστα ο 42χρονος θα συμμετέχει και στους 10 αγώνες της σεζόν στο τιμόνι ενός Audi R8 LMS έχοντας στο καπό και τις πόρτες το νούμερο #46, με το οποίο έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα στους δύο τροχούς.

«Είμαι ενθουσιασμένος που εντάσσομαι στην Team WRT για μια πλήρη σεζόν στο GT World Challenge Europe πρωτάθλημα… Όλοι γνωρίζουν ότι υπήρξα πάντα ένας μεγάλος φίλαθλος των αγώνων αυτοκινήτου και ότι πάντα με ενδιέφεραν οι αγώνες με τέσσερεις τροχούς, μετά το τέλος της καριέρας μου στο MotoGP. Τώρα είναι απολύτως διαθέσιμος να αφοσιωθώ σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα αυτοκινήτου υψηλού επιπέδου και με τη σωστή επαγγελματική προσέγγιση. Η ομάδα της WRT είναι το τέλειο ταίρι που έψαχνα και ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή τη νέα περιπέτεια στο πρωτάθλημα GT World Challenge Europe με αυτήν.», δήλωσε σχετικά ο Rossi.

Εμείς ευχόμαστε στο Rossi ό,τι καλύτερο σε αυτή τη νέα του αγωνιστική προσπάθεια και ανυπομονούμε φυσικά να δούμε και τα πρώτα αποτελέσματα της. Να σημειωθεί ότι η W Racing Team, όπως είναι το πλήρες όνομα της, είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στους αγώνες αντοχής, με επιτυχίες στο τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο, γι” αυτό και οι προσδοκίες για την προσπάθεια του Γιατρού είναι μεγάλες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By