Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Βαρκελώνη: Φόρος τιμής στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας

Oι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας πριν την σύνοδο κορυφής τίμησαν τα θύματα της Germanwings.

germanwin

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας συναντήθηκαν σήμερα στη Βαρκελώνη για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας των Άλπεων, όταν ένα αεροσκάφος της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους που είχε απογειωθεί από αυτήν την ισπανική πόλη, συνετρίβη σε γαλλικό έδαφος.

Ο Λοράν Φαμπιούς, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και ο Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργκάγιο, τίμησαν τα θύματα της συντριβής του Airbus A320 μπροστά στη στήλη που έχει τοποθετηθεί στη μνήμη τους στο αεροδρόμιο Ελ Πρατ της Βαρκελώνης.

Από τη συντριβή του αεροσκάφους, που προφανώς προκλήθηκε σκόπιμα από τον συγκυβερνήτη, σκοτώθηκαν 150 άνθρωποι. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν Γερμανοί και Ισπανοί πολίτες.

Οι τρεις υπουργοί συμμετέχουν στη Βαρκελώνη σε μια σύνοδο υπουργών Εξωτερικών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων από ευρωπαϊκές χώρες και χώρες της λεκάνης της Μεσογείου όπου θα συζητηθούν μεσοπρόθεσμα σχέδια για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην περιοχή.

Οι εργασίες της συνόδου ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

(Visited 1 times, 1 visits today)