Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Βαρουφάκης: Εώς τις 30 Ιουνίου η προθεσμία για συμφωνία

Έχουμε προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου για να υπάρξει συμφωνία, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο βρετανικό SkyNews.

varoufakis-2

Δεν έχω αμφιβολία ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία με την Ευρώπη εν μια νυκτί και θα μπορούσε να είναι μια καλή συμφωνία, σημείωσε. Πολιτικά σχεδιασμένη από τους πιστωτές η κρίση ρευστότητας.

Έχουμε προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου για να υπάρξει συμφωνία, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο βρετανικό SkyNews.

Τότε ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα με τους δανειστές, υπογράμμισε ο υπουργός οικονομικών.

Δεν έχω αμφιβολία ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία με την Ευρώπη εν μια νυκτί και θα μπορούσε να είναι μια καλή συμφωνία, σημείωσε.

Όσο για την τρέχουσα κρίση ρευστότητας, ο υπουργός σημείωσε ότι «είναι το τίμημα που πληρώνουμε για το δικαίωμα να διαπραγματευτούμε» και ότι «έχει σχεδιαστεί πολιτικά από τους πιστωτές στην προσπάθειά τους να πιέσουν την Αθήνα να συμφωνήσει στην διαιώνιση της κρίσης χρέους».

Ερωτηθείς για τις πληρωμές στο ΔΝΤ, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα καλύπτει τις υποχρεώσεις της αλλά κάποια στιγμή, αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα υπάρξει προτεραιότητα στην πληρωμή μισθών και συντάξεων. «Πληρώνουμε ό,τι μπορούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)