Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πραξικόπημα (βίντεο)

Η ελληνική κυβέρνηση «ουσιαστικά αντιμετωπίζει ένα πραξικόπημα, όχι με άρματα μάχης, αλλά μέσω των τραπεζών»

varoufakisooo

Αντιμέτωπη με ενός είδους πραξικοπήματος είναι η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη σε μήνυμα που απέστειλε σήμερα, Τετάρτη, για συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα που έλαβε χώρα στη Μελβούρνη, της Αυστραλίας.

Η ελληνική κυβέρνηση «ουσιαστικά αντιμετωπίζει ένα πραξικόπημα, όχι με άρματα μάχης, αλλά μέσω των τραπεζών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αποσαφήνισε πως η κυβέρνηση «δεν θα υποχωρήσει άτακτα» και θα συνεχίσει να «λέει την αλήθεια στην εξουσία». Παραδέχτηκε όμως πως είναι «μόνη», καθώς εταίροι που στηρίζουν την Αθήνα διστάζουν να εκφραστούν ελεύθερα καθώς φοβούνται πως θα υποστούν την «οργή» των υπόλοιπων.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως το όλο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μας – που προέβλεπε «το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία» – είχε ως «μοναδικό σκοπό» να διασωθούν διεθνείς και εγχώριοι «τραπεζίτες» που χρηματοδοτούσαν επί χρόνια τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Τόνισε δε πως οι ευρωπαίοι εταίροι «βρίσκουν πολύ δύσκολο να ενστερνιστούν την πραγματικότητα» καθώς θα πρέπει να παραδεχτούν στους λαούς και τα κοινοβούλιά τους ότι «τους εξαπάτησαν», λέγοντας πως τα δάνεια διάσωσης δίνονταν για τον ελληνικό λαό κι όχι για τις τράπεζες. Προσέθεσε πως και το ΔΝΤ είναι «τελείως εχθρικό προς την αλήθεια».

Ο ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε την όλη διαδικασία διάσωσης με νέο δανεισμό ως μια «απάτη πυραμίδας» και έναν «καταστροφικό κύκλο», συμπληρώνοντας ότι το 5ετές πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας θα γραφτεί στην ιστορία ως μια «μεγάλη καταστροφή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By