Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Βαρουφάκης: «Ποτέ δεν είπαμε ότι θα αθετήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις»

«Ποτέ δεν είπαμε ότι θα αθετήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αυτό που είπαμε είναι ότι οι υποσχέσεις μας αφορούν σε μια κοινοβουλευτική θητεία βάθους τετραετίας»

varoufakis-vouli1234

«Ποτέ δεν είπαμε ότι θα αθετήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αυτό που είπαμε είναι ότι οι υποσχέσεις μας αφορούν σε μια κοινοβουλευτική θητεία βάθους τετραετίας».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης εξηγώντας τις χθεσινές του τοποθετήσεις περί «παγώματος» προεκλογικών υποσχέσεων για να χτιστεί εμπιστοσύνη με τους εταίρους, που προκάλασε σειρά αντιδράσεων.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση ήταν έτοιμη να τοποθετήσει χρονικά τα μέτρα κατά της λιτότητας με τέτοιο τρόπο ώστε βοήθησε τους Ευρωπαίους εταίρους σε ό,τι αφορά στην εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας, επανέλαβε από το Κόμο της Ιταλίας ο Γιάνης Βαρουφάκης, μεταδίδει το Reuters.

«Θα τοποθετηθούν (σσ οι δεσμεύσεις) με το βέλτιστο τρόπο, με τρόπο ώστε να συμφωνούν με τη διαπραγματευτική μας στάση στην Ευρώπη και με τη δημοσιονομική κατάσταση του ελληνικού κράτους», συμπλήρωσε.

Λίγο νωρίτερα κυβερνητικοί κύκλοι πρόσφεραν στήριξη στον κ. Βαρουφάκη σημειώνοντας: «Μπορούμε να αναστείλουμε την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών μας υποσχέσεων, ώστε να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη με τους εταίρους και δανειστές». Έτσι, διευκρινίζουν επί της ουσίας, δεν είναι εκτός γραμμής, καθώς δεν θα ήταν δυνατόν η κυβέρνηση μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει τόσα νομοσχέδια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By