Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Βαρουφάκης: Tο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι ευχολόγιο και δεν έπρεπε να το κάνουμε

Tο βιβλίο του «Η αρπαγή της Ευρώπης», παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας (12/12) στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσος ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Νομίζετε ότι ο Σόιμπλε νοιάζεται για την Ελλάδα; Γνωρίζει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιτυχίας των μνημονίων στην χώρα μας. Το μόνο που θέλει είναι να ελέγχει τον προϋπολογισμό της Γαλλίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης.

«Είδε (σ.σ ο Σόιμπλε) την συντριβή της αντίστασης της Αθήνας για να την χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα στους ευρωπαίους ηγέτες», σημείωσε επίσης ο πρώην υπουργός Οικονομικών ο οποίος παρομοίασε μάλιστα τον κ. Σόιμπλε με τον Μέτερνιχ.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποτάχθηκε στο 3ο μνημόνιο γιατί την έπεισαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Δεν είχα καμία όρεξη να γίνω υπουργός οικονομικών, αλλά είχα μια άποψη για εποικοδομητική ανυπακοή. Να έχει ελπίδες ο λαός ! Αυτό ήθελα. Είχα τονίσει ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι ευχολόγιο και δεν έπρεπε να το κάνουμε», είπε ο κ. Βαρουφακης.

«Το βράδυ του δημοψηφίσματος έπρεπε να είμαστε πιστοί στον κόσμο. Έπρεπε να προετοιμάσουμε τον κρατικό μηχανισμό για να μείνουμε ζωντανοί για δυο εβδομάδες. Δεν θα μας άφηναν να βγούμε από το ευρώ! Θα αποδέχονταν την πρόταση μας. Δεν τιμήσαμε το 62% του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Κλείνοντας ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πάντως πως η χώρα δεν πρέπει σήμερα να βγει από το ευρώ. Συγκεκριμένα είπε: «Μπήκαμε αλλά δεν θα πάμε στην θέση που ήμασταν πριν μπούμε»

(Visited 1 times, 1 visits today)