Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Βαρουφάκης για επέτειο Πολυτεχνείου: «Ζήτω τα Πολυτεχνεία της νέας γενιάς»

«Το Πολυτεχνείο είναι ένα αγκάθι για τη δεξιά, είναι αγκάθι για την ολιγαρχία γιατί τους θυμίζει τη δυνατότητα αυτού του λαού την ώρα που νομίζουν ότι τον έχουν του χεριού τους». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Ο λαός αυτός να βρει τις αστείρευτες δυνάμεις να εξεγερθεί, τόσο για την απεξαρτησή του από την ελληνική ολιγαρχία όσο και από τη διεθνή εξάρτηση. Ζήτω το Πολυτεχνείο, ζήτω τα Πολυτεχνεία του μέλλοντος, ζήτω τα Πολυτεχνεία της νέας γενιάς», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

Nωρίτερα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο κ. Βαρουφάκης είχε τονίσει ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τη 17η Νοέμβρη του 1973 οι εξεγερμένοι φοιτητές έσωσαν την τιμή του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε ότι κάθε 17 Νοέμβρη είναι μία ημέρα γιορτής της Δημοκρατίας και είναι η στιγμή που θυμόμαστε ότι ένας λαός που τον έχουν θεωρήσει του χεριού τους οι έχοντες την εξουσία, ιδίως την απολυταρχική εξουσία, μπορεί να βρει τις αστείρευτες δυνάμεις μέσα του για να κάνει το θαύμα και να εκπλήξει και τον εαυτό του».

Πηγή: iefimerida.grΒαρουφάκης για επέτειο Πολυτεχνείου: «Ζήτω τα Πολυτεχνεία της νέας γενιάς»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By